1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. VEKİL DE OLMAYACAK
VEKİL DE OLMAYACAK

VEKİL DE OLMAYACAK

TDP’nin, Tarım Bakanlığı’na elektrik mühendisi atamasına kızan Mehmet Barışsever, partideki tüm görevlerinden istifa etti

A+A-

Mehmet Barışsever Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Parti Meclisi üyeliği, Çevre Komitesi Başkanlığı, Tarım Komitesi Üyeliği ve TDP üyeliğinden istifa ettiğini ve milletvekilliği adaylık başvurusunu geri çektiğini açıkladı. Barışsever, dün yaptığı açıklamada istifa gerekçesinin, “TDP’nin hükümeti kurma çalışmalarını parti tüzüğüne aykırı bir biçimde yapması ve partinin Tarım Bakanlığı’na bir elektronik mühendisi tayin etmesi” olduğunu belirtti.

“TARIM BAKANLIĞINA ELEKTRONİK MÜDENDİSİ ATADI”

Barışsever, “TDP’nin Tarım Bakanlığı’na bir Elektronik Mühendisi ataması, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanlığı yapmış, Tarım Bakanlığı’nın ve partinin bütün kademelerinde çalışmış bir uzman olarak meslek onurumu rencide etmiştir” dedi.

“PARTİ TÜZÜĞÜ YETKİYİ PARTİ MECLİSİ’NE VERİYOR”

TDP Tüzüğü’nün “Hükümet Kurma Kararı Verme Yetkisini” düzenleyen maddesinde, Parti Meclisi’nin yetkili kılındığını belirten Barışsever, hükümet kurma sürecinin ‘acemice gerçekleştirildiğini’ savundu.

Barışsever, “TDP, siyaset tarihimize geçen Ulusal Birlik Partisi Kurultayı’nda yaşananların üzerinden çok uzun zaman geçmeden aynı örneği sergileyerek, ülkemizde siyaset kurumunun ve yönetimin neden bu kadar yozlaşıp kokuştuğunun bir örneğini daha yaşatmıştır” dedi.

“YANGINDAN MAL KAÇIRIRCASINA…”
Tarım Bakanlığı’na, tarım alanında uzman, bilgili, deneyimli ve yetenekli bir teknokrat atanması gerektiğini söyleyen Barışsever, bu dikkate alınmadan yapılan atamaların vahim sonuçlar doğurduğunu iddia etti. Bakanlığa atanabilecek alternatif kişilerin tartışılmadığını ileri süren Barışsever, “Yangından mal kaçırırcasına kafalarının içindeki atamayı yaptılar” diye konuştu.

Kaynak:Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.