1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. VENEZUELA PARLAMENTOSU'NDA KAVGA ÇIKTI
VENEZUELA PARLAMENTOSU'NDA KAVGA ÇIKTI

VENEZUELA PARLAMENTOSU'NDA KAVGA ÇIKTI

VENEZUELA PARLAMENTOSU`NDA KAVGA ÇIKTI BAZI MİLLETVEKİLLERİ YARALANDI

A+A-

Venezuela'da seçim sonrası başlayan gerilimin ardından mecliste milletvekilleri arasında kavga çıktı.

Meclis görüşmeleri sırasında konuşma haklarının ellerinden alındığını ileri süren muhalefet partisi milletvekilleri ile iktidar partisi milletvekilleri arasında tartışma çıktı. Gerginliğin artması üzerine muhalefet ile iktidar partisi milletvekilleri arasında yumruklaşma oldu. Kavgada bazı milletvekilleri yaralandı.

Yaralanan muhalefet partisi milletvekili Julio Borges, yüzü gözü kan içinde yerel bir TV kanalına verdiği röportajda "Bizi dövebilirler, hapsedebilirler, hatta öldürebilirler. Ancak biz, hiçbir şekilde ilkelerimizden ödün vermeyeceğiz. Bu yumruklar, bizi daha da güçlendirdi" dedi.

Muhalefet partisi, Parlamento Başkanı Diosdado Cabello'nun kendilerini susturmaya çalışmakla suçladı.

İktidar partisi milletvekilleri ise kavgayı karşı tarafın başlattığını ileri sürdü. İktidar partisinden Odalis Monzon, "Bugün arkadaşlarım ve ben, bir kez daha Hugo Chavez'in mirasını savunmak zorunda kaldık" dedi.

Chavez'in yaşamını yitirmesinin ardından 15 Nisan'da yapılan seçimde yardımcısı Maduro, yüzde 1,49 farkla devlet başkanı seçilmişti. Maduro, muhalefet partisi lideri Henrique Capriles'in itirazlarına rağmen 19 Nisan'da yemin ederek göreve başlamıştı. Capriles'in oyların tekrar sayılmasını talebi üzerine Ulusal Seçim Komisyonu, sadece kısmi bir sayımın yapılabileceğine karar vermişti.    

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.