1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. VENEZUELA'DA HÜKÜMET KARŞITI GÖSTERİLER
VENEZUELA'DA HÜKÜMET KARŞITI GÖSTERİLER

VENEZUELA'DA HÜKÜMET KARŞITI GÖSTERİLER

Yönetim karşıtı gösterilerin 12 Şubat'tan bu yana devam ettiği Venezuela'da,

A+A-

Yönetim karşıtı gösterilerin 12 Şubat'tan bu yana devam ettiği Venezuela'da, güvenlik güçlerinin, protestoların kalesi olarak gösterilen başkentteki Altamira Plaza Meydanı'ndaki grubu dağıtarak kontrolü ele aldığı bildirildi.

Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun, Altamira Plaza Meydanı'nında protestolara devam eden grubun dağılması, aksi halde güvenlik görevlilerin müdahalede bulunacağı açıklamasının ardından, bölgede olaylar  yeniden alevlendi.

Göstercilere, oyuncak bir bebeğin seri cinayetler işlemesini anlatan ''Chucky'' filminden gönderme yapan Maduro, "Altamira Plaza'daki suikastçiler için birkaç saatliğine Chuckyler veriyorum. Onlar bölgeden gitmiyorsa, zorla temizleyeceğim'' dedi.

Başkent Caracas'ın doğusunda muhalifleri destekleyen orta sınıfın yaşadığı Altamira bölgesindeki meydanda devam eden çatışmalarda, göstericileri dağıtmak amacıyla bölgeye askerler de takviye edildi.

Güvenlik güçleri, göstericileri dağıtmak amacıyla göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su kullanırken, protestocular da asker ve polise, taş ve molotof kokteyli attı.

Polis ve askerin bölgedeki göstericileri dağıtarak, kontrolü ele geçirdiği belirtildi.

GÖSTERİLERİN BAŞLAMASINDAN BU YANA ÖLEN KİŞİ SAYISI 29'A YÜKSELDİ

Venezuela İçişleri Bakanı Miguel Rodriguez Torres de yaptığı açıklamada, meydanın barış bölgesine dönüştürüldüğünü belirtti.

Bu arada başkent Caracas'a 80 kilometre uzaklıktaki Maracay kentindeki protestolarda bir askerin öldüğü bildirildi. Bu şekilde ülkede gösterilerin başlamasından bu yana, ölen kişi sayısı 29'a yükseldi.

12 Şubat'tan bu yana devam eden gösterilerde muhalefet partisi liderlerinden Leopoldo Lopez de dahil olmak üzere bin 300 kişi de gözaltına alındı.

Venezuela'da eski Devlet Başkanı Hugo Chavez'in hayatını kaybetmesinin ardından 15 Nisan 2013'te yapılan seçimde iktidara gelen Nicolas Maduro, uyguladığı politikalar, yüksek enflasyon ve artan şiddet olayları nedeniyle eleştiriliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.