1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. VERDİĞİ HAYAT MÜCADELESİ EN AĞIR CEZA!
VERDİĞİ HAYAT MÜCADELESİ EN AĞIR CEZA!

VERDİĞİ HAYAT MÜCADELESİ EN AĞIR CEZA!

Cezanın en büyüğünü kendi kendine yapıyor!

A+A-

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi, eroin bağımlılığından dolayı tansiyon, kalp, kemik erimesi ve oksijen yetmezliği gibi hayati rahatsızlıkları bulunan ve tek başına evinden dahi dışarıya çıkamayan 72 yaşındaki Türkay Ornutalı’ya, yasa gereği verilebilecek en hafif cezayı verdi

Sedef BOŞNAK

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi, Denetimli Serbestlik Yasası’nın hükümlerini yerine getiremeyen, oksijen yetmezliği gibi birçok hayati rahatsızlığı olan 72 yaşındaki eroin bağımlısı Türkay Ornutalı ile ilgili kararını açıkladı.

Mahkemenin oy birliğiyle verdiği kararı açıklayan Başkan Melek Esendağlı, Türkay Ornutalı’ya, 1 gram 232 miligram eroin tasarrufu suçundan, yasa gereği verilebilecek en hafif cezayı verdi.

Türkay Ornutalı’nın sağlık durumunu ve fiziki yıpranmışlığını dikkate alan heyet başkanı, 1976’dan beridir eroin bağımlısı olup, fiziki yardım ve destek almadan tek başına hayatını idame ettiremeyen, hayati rahatsızlıkları bulunan, daimi surette sanayi tipi oksijen tüpüne bağlı olan sanığı 100 TL para cezasıyla cezalandırdı.

Hayat mücadelesi en ağır ceza

“Verdiği hayat mücadelesi en ağır ceza” diyen başkan Melek Esendağlı, konu suçun ülkede ciddi şekilde arttığına vurgu yaptıktan sonra, her meselenin kendi olguları içerisinde değerlendirildiğini belirtti ve ekledi:

“Eroin bir diğer adıyla diyaformin tasarrufu suçu, yasada, 18 yıl hapis veya 100 TL para cezası, ya da her iki cezayı birden öngören ciddi ve yaygın bir suçtur.

Sanığın tasarrufundaki uyuşturucu madde, kişisel kullanıma tabi bir madde olup, türü itibarıyla, kullanıcısında diğer türlerine göre en ağır hasarı bırakan türdendir. Kişisel kullanımın da altında olan tasarruf miktarını, sanığın lehine hesaba kattık.

Öte yandan, sanık avukatı Muhabbet Mevsimler’in sanık lehine mahkemeye aktardığı hafifletici sebeplerle, sanığın bağımlılıktan kurtulmak için uzun yıllar verdiği mücadeleyi dikkate aldık.

1976’da İngiltere’de eroin kullanmaya başlayan sanığın, 1996’da bağımlılığı hat safhaya ulaştı. Tansiyon, kalp, kemik erimesi ve oksijen yetmezliği gibi hayati rahatsızlıkları bulunan sanığın doktor raporlarını detaylı bir şekilde inceledik. Zaman zaman uyuşturucu illetinden kurtulmaya çalışsa da başaramayan sanığın tedaviye ihtiyaç duyduğu açıkça ortadadır. Ayakta durmaya imkan, takat ve olanağı olmayan, eroin bağımlılığından ötürü bedeninde ciddi yıpranma olan sanığı, istisnai koşulları neticesinde hürriyeti bağlayıcı ceza yerine, para cezasıyla cezalandırdık”.

Melek Esendağlı, tek başına evinden dahi dışarıya çıkamayan sanığı, 100 TL para cezasına çarptırdı.

Mahkeme, ayrıca emare eroinin de müsadere edilmesine emir verdi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.