1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. VERGİ BORÇLARI YAKLAŞIK 15 MİLYON!
VERGİ BORÇLARI YAKLAŞIK 15 MİLYON!

VERGİ BORÇLARI YAKLAŞIK 15 MİLYON!

İki bet ofisin vergi borcu yaklaşık 15 milyon!

A+A-

Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı’na imtiyaz sözleşmeleri yükümlülüklerini ödemedikleri için Aralık ayı başında Bakanlar Kurulu kararıyla izinleri askıya alınan Stan Toto Betting ve Quickwin Betting’in vergi borcu yaklaşık 15 milyon TL!

bet-ofisler-belge.jpg

 

Ülke genelinde onlarca bayisi bulunan ve 2014 Aralık ayı başında Bakanlar Kurulu kararıyla izinleri askıya alınan Stan Toto Betting ve Quickwin Betting’in borçları oldukça kabarık. Maliye Bakanlığı’na bağlı Gelir ve Vergi Dairesi belgelerine ulaşan Haberal Kıbrıslı gazetesi her iki şirketin de toplamda yaklaşık 15 milyon TL vergi borcu olduğunu ortaya çıkardı. Gazetemizin elde ettiği detaylı borç ekstresinden Stan Toto Betting LTD’in 4 milyon 937 bin 800 TL ve 500 bin Dolar tutarında karşılıksız çek borcu olduğu öğrenilirken, Quickwin Betting LTD’in 859 bin 115 TL ve 3 milyon 120 bin 39 Dolar borcu olduğu görülüyor.

Borçlarını ödeyeceklerini belirtmişlerdi

Her iki şirket de Aralık ayında izinlerinin askıya alınmasının ardından yaptıkları açıklamalarda, Maliye Bakanlığı ile görüşme içinde olduklarını ve borçlarının yapılandırılarak ödeneceğini belirtmişlerdi. Şirketlerin borçlarını yapılandırdıkları, ancak ödemedikleri öğrenildi. 
Mahkeme tarafından haciz kararı konulan şirketler için Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar şöyleydi: 

“Bakanlar Kurulu, önergeye ekli sunulan, 2014/91 sayışı Genel Yönetim Kurulu kararı ve bakanlık önerisine atfen 67/1999 sayılı Beden Eğitimi ve Spor Yasası’nın 26. Maddesinin 2 (F) bendi uyarınca Stan Toto Betting Ltd. ve QuickwinBettingLtd.’nin Müşterek Bahis oynatma izinlerinin bir ay süreyle askıya alınmasına karar verildi.”

Haberal Kıbrıslı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.