1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. VERGİ REKORTMENİ HEKİMLERİN LİSTESİ
VERGİ REKORTMENİ HEKİMLERİN LİSTESİ

VERGİ REKORTMENİ HEKİMLERİN LİSTESİ

Vergi rekortmeni hekimlerin listesi

A+A-

 

Son dönemlerde ikinci iş yapmaları konusu ve bu bağlamda da Bakanlar Kurulu’nun sağlık alanındaki hazırlanacak 5 yasa yürürlüğe girene ve sistem oturtulana dek, kamu sağlık çalışanlarının ikinci iş yapmasıyla ilgili disiplin soruşturmalarının açılmaması kararıyla tartışılan kamu sağlık çalışanı hekimler, bu kez ödedikleri vergiyle gündeme geldi.

Gelir ve Vergi Dairesi’nden yapılan açıklamada 2014 yılına ait vergisini ödediği ilan edilen ilk 250 kişiden 83’ü tıp doktoru ve diş hekimi. 83 doktorun vergi listesinde yer almasındaki en ilgi çekici nokta ise,  Anayasa Mahkemesi’nin 2011 yılında aldığı kararın uygulanmaması nedeniyle Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği’nin Sağlık Bakanlığı’nı dava etmesine de gerekçe oluşturan ikinci iş yasağı. Zira ödedikleri yüksek miktarlardaki vergilerle gündeme gelen bu doktorlardan 72’si kamu sağlık çalışanı. Aralarında Girne Dr. Akçiçek Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Salih Beyoğlu, Gazimağusa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Aykut Üretici ve Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. İnci Taşyürek de var.

Listedeki bir başka dikkat çekici durum ise 83 doktordan 1’inin bakan, 3’ünün  milletvekili olması. Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu ile CTP Milletvekili Hüseyin Erçal, DPUG Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu ve TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı da geçtiğimiz yılın gelir vergisi yükümlülerinde ilk 250 kişi arasında yerlerini aldılar.

Kamu Sağlık Çalışanları Yasası’nda yer alan ikinci iş yasağına rağmen, Sağlık Bakanlığı’nın Sağlık Çalışanları Yasası, Hasta Hakları Yasası, Özel Hastaneler Yasası, Sağlık Sigortası Yasası ve Döner Sermaye Yasası hazırlanarak, uygulamaya girinceye ve sistem oturuncaya dek disiplin soruşturması başlatmayacağını açıklaması sonrasında dikkat çeken kamu sağlık çalışanlarının aynı zamanda özel hastanelerde ve kliniklerde de sağlık hizmeti vermeleri konusu, bu kez söz konusu doktorların 1 Ocak 2014-31 Aralık 2014 arasındaki döneme ait olarak Gelir ve Vergi Dairesi’ne ödedikleri vergilerle gündeme geldi.

Gelir ve Vergi Dairesi’nin resmi internet sitesinden de ilan edilen gelir vergisi yükümlüsü gerçek kişiler arasında birçok doktor ilk 250 kişi arasında dikkat çekti.

Gelir ve Vergi Dairesi’nin vergi yükümlüsü gerçek kişiler listesiyle, Kıbrıs Türk Tabipler Birliği’nin resmi internet sitesinde yer alan doktorlar listesi arasında karşılaştırmalı yaptığı tarama sonucunda, vergi yükümlüsü ilk 250 gerçek kişinin 83’ünün tıp doktoru ve diş hekimi oldukları belirlendi.

4’ü milletvekili

2014 yılı vergi yükümlüsü gerçek kişiler arasında ilk 250 isim arasında yer alan 4 kişi ise hem milletvekili hem tıp doktoru. Milletvekillerinden biri ise aynı zamanda  bakan. Listenin 117’inci sırasında TDP Milletvekili, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Çakıcı, 197’inci sırasında Turizm Bakanı, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Faiz Sucuoğlu, listenin 216’ıncı sırasında CTP Milletvekili, İç Hastalıklaru Uzmanı Dr. Hüseyin Erçal ve listenin 218’inci sırasında DPUG Milletvekili, İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Arabacıoğlu yer aldı.

Başhekimler listede

Güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgiler ışığında ise, 2014 yılını kapsayan vergi yükümlüleri listesinin ilk 250 kişisi arasında yer alan 83 doktorun 72’sinin ise ise aynı zamanda kamu sağlık çalışanı oldukları ortaya çıktı.

72 kamu sağlık çalışanı hekim arasında devlet hastanelerinin bazı başhekimleri ve servis şefleri de yer aldı.

Girne Dr. Akçiçek Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Salih Beyoğlu listenin 150’inci sırasında yer alırken, Gazimağusa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Aykut Üretici listeye 159’uncu sıradan, Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. İnci Taşyürek ise listeye 173’üncü sıradan girdi.

Listede özellikle Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ndeki bazı klinik şeflerinin de yer alması dikkati çekti. 21 Ekim’de emekliliğini isteyen Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Cerrahi Servisi Klinik Şefi Dr. Turgut Küçük listenin 100’üncü sırasında, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Kulak, Burun, Boğaz Servisi Klinik Şefi olan ve geçtiğimiz aylarda emekli olan Dr. Erol Şeherlioğlu listenin 111’inci sırasında, geçtiğimiz aylarda emekli olan Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisi Klinik Şefi Dr. Mehmet Avcı listenin 114’üncü sırasında, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Servisi Klinik Şefi Dr. Asım Yürüker listenin 135’inci sırasında,  Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Nöroşirürji Servisi Klinik Şefi Dr. Erol Barçın listenin 169’uncu sırasında, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Nöroloji Servisi Klinik Şefi Dr. Sıla Usar İncirli listenin 176’ıncı sırasında yer aldı.

Öte yandan 72 kamu sağlık çalışanı doktor arasında 7 doktor ise 2015 yılı içerisinde ya istifa etti ya da emekliye ayrıldı.

İşte 2014 yılı vergi yükümlüsü gerçek kişiler arasında ilk 250 kişilik listede yer alan 72 kamu sağlık çalışanı doktorun tam listesi:

adil.jpg

ali.jpg

nil.jpg

umut-002.jpg

Kıbrıs Postası

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.