1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “VERGİLERDE İNDİRİME GİDİLİP, EURO’YA GEÇİLMELİ”
“VERGİLERDE İNDİRİME GİDİLİP, EURO’YA GEÇİLMELİ”

“VERGİLERDE İNDİRİME GİDİLİP, EURO’YA GEÇİLMELİ”

“VERGİLERDE İNDİRİME GİDİLİP, EURO’YA GEÇİLMELİ”

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, döviz kuru artışlarının yarattığı olumsuz etkilerden kurtulmak için vergi ve KDV’lerde indirim yapılması ve Euro’ya geçilmesi gerektiğini ifade etti.

İzcan yaptığı yazılı açıklamada, “Türkiye’de yaşanan siyasi ve ekonomik kriz nedeniyle döviz kurları sürekli artıyor. TL değer kaybetmeye devam ediyor, hayat pahalılığı artıyor, maaşlar eriyor, işçiler, üreticiler, esnaf, küçük işletmeler ve halk her geçen gün daha da zorlaşan koşullar karşısında ayakta kalmaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.

“Dövize müdahale edemeyiz diyerek sorumluluklarınızdan kurtulamazsınız” diyen BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, “Doğrudur. Dövize müdahale edemeyiz. Çünkü Türkiye’ye bağımlıyız ve kendi ekonomimizi kendimiz yönetmiyoruz. Bu ekonomik bir sorun olduğu kadar siyasi bir sorundur da. Ancak dövize müdahale yanında yapılması gerekenleri neden yapmıyorsunuz?” diye sordu.

Vergilerde ve KDV’lerde indirime gidilerek döviz artışı ile yükselen hayat pahalılığının dengelenebileceğini; eşel-mobil sisteminin yeniden yürürlüğe konularak maaş ve ücretlerin erimesinin engellenebileceğini; Euro’ya geçilerek TL’nin enflasyonundan kaynaklanan olumsuzluklardan kurtulabilineceğini ve Kıbrıs’ın ekonomik olarak bütünleştirileceğini kaydeden İzzet İzcan, hükümeti hiçbir şey yapmayarak bahanelerin ardına saklanmakla suçladı.

TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.