1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. VETERİNER BULMAKTA ZORLANIYORLAR
VETERİNER BULMAKTA ZORLANIYORLAR

VETERİNER BULMAKTA ZORLANIYORLAR

Veteriner bulmakta zorlanıyorlar

A+A-

Veteriner Dairelerine gelecek klinik vakaların serbest veterinerlere yönlendirilmesi, hayvan üreticilerini zor durumda bıraktı
 
Ayşe BULUT

Yapılan yeni düzenlemeyle, 1 Mart 2016 tarihi itibarıyla Veteriner Dairelerine gelecek klinik vakaların serbest veterinerlere yönlendirilmesi hayvan üreticilerini zor durumda bıraktı. Hayvanları muayene ve tedavi edecek serbest çalışan veteriner bulmakta zorlanan hayvan üreticileri durumdan oldukça mutsuz.

Yeşilköylü hayvan üreticisi Zekiye Kömürcügil de bunlardan sadece birisi. Kömürcügil, hamile bir koyunun günlerdir hasta olduğunu ancak tedavi edecek bir veteriner bulamadığını belirterek “hayvanım gözümün önünde ölüyor” diye isyan etti.

Yeşilköy’de Veteriner Dairesi olduğunu ve burada iki tane veteriner olmasına rağmen, yeni uygulama nedeniyle onların gelip hayvanına bakamadığını söyleyen Kömürcügil, “Karpaz bölgesinde sadece Büyükkonuk’ta serbest çalışan bir veteriner varmış. Bu veteriner kimdir, nasıl ulaşırım bilmiyorum” diye konuştu.

Zekiye Kömürcügil, şunları söyledi:

“Hasta ve hamile koyunuma bakacak bir veteriner yok. Bu uygulama ile Veteriner Dairesi’nde bulunan veterinerler dışarıda iş yapamıyormuş.Koyunum göz göre göre ölüme terk edildi. Zaten ikizi de aynı şekilde hamileydi ve veteriner bakmadığı için öldü. Elimden bir şey gelmiyor. Hem malımızdan, hem de paramızdan oluyoruz. Gözümün yaşı dinmiyor. Olacak iş mi bu? Nasıl görevlendirme yapıyorlar anlamadık gitti. Büyük baş hayvanlarım vardı, bu yüzden sattım. Hayvancının çektiği çile yetmedi mi, bir de bunu eklediler? Yetkililer biran önce bu uygulamayı kaldırmalı.”

Kıbrıs

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.