1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. VI. YENİBOĞAZİÇİ PULYA FESTİVALİ BAŞLADI
VI. YENİBOĞAZİÇİ PULYA FESTİVALİ BAŞLADI

VI. YENİBOĞAZİÇİ PULYA FESTİVALİ BAŞLADI

Yeniboğaziçi Belediyesi’nin bu yıl 6’ıncısını düzenlediği Geleneksel Yeniboğaziçi Pulya Festivali dün akşam düzenlenen törenle açıldı

A+A-

Yeniboğaziçi Belediyesi’nin bu yıl 6’ıncısını düzenlediği  Geleneksel Yeniboğaziçi Pulya Festivali dün akşam düzenlenen  törenle açıldı.

Festivalin açılış törenine, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı İsmail Başarır, Gazimağusa Kaymakamı Beran Bertuğ, CTP-UG milletvekilleri  Arif Albayrak, Teberrüken Uluçay, Erkut Şahali, Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp ile İnönü Belediye Başkanı Ali Öncü de katıldı.

Açılış töreninde ayrıca el sanatları sergisinin açılışı da yapıldı. 25 Ağustos’a kadar  sürecek festival kapsamında gündüzleri sportif etkinlikler, akşamları ise kültür-sanat ekinlikleri gerçekleştirilecek.

BAŞARIR

Açılış töreninde konuşan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı İsmail Başarır, günden güne gelişen Yeniboğaziçi Beldiyesi’nin çağdaş belediyecilik hizmeti yanında sanatsal açıdan da önemli etkinlikler gerçekleştirdiğini söyledi.

1974 öncesi Güney Kıbrıs’ta düzenlenen pulya panayırının Kuzey Kıbrıs’ta da festival şeklinde sürdürüldüğünü söyleyen Başarır, gelenek ve göreneklerin devam etmesi ve toplum tarafından bilinmesinin önemli olduğuna değindi.

Başarır, büyük bir titizlikle düzenlenen festivale emeği geçenleri kutladı.

BERTUĞ

Gazimağusa Kaymakamı Beran Bertuğ da,  panayır ve festivallerin Kıbrıs Türk halkı için önemli olduğunu vurgulayarak, festivallerin insanların kaynaşmasında etkin rol oynadığını belirtti.

Bertuğ, Gazimağusa Kaymakamlığı olarak İlçe sınırlarında gerçekleştirilen festivallere  katkı koymaya çalıştıklarını ifade etti.

BİREN

Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Cemal Biren de, Pulya Festivali’nin amacının;  “pulya” kuşlarının korunması yanında, geçmişten gelen nostaljik ismi yaşatmak, toplumsal farkındalık yaratarak  çevreye karşı duyarlı olma mesajı vermek olduğunu ifade etti.

Biren, “Sahip olduğu tarihi mirası ve turizm incisi olması yanında  kentleşmeye doğru hızla gelişim gösteren bölgemizde kaliteli ve kapsamlı bu organizasyona ev sahipliği yapmanın da haklı gururunu yaşamaktayız” dedi.

Biren, her yıl daha iyisinin  halka sunmak için çıktıkları  yolculukta tüm halkı festivale beklediklerini de kaydetti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.