1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. VİCDANİ RET KONUSU...
VİCDANİ RET KONUSU...

VİCDANİ RET KONUSU...

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği ile Kıbrıs Türk Tabipleri Odası...

A+A-

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği ile Kıbrıs Türk Tabipleri Odası, Murat Kanatlı’nın  “vicdani ret” hakkını kullanmak istemesi nedeniyle ceza almasının; hukuk devleti olma yolunda yasaların çağ dışı kaldığının göstergesi olduğunu savundu.

Mağusa İnisiyatifi ise, Murat Kanatlı davasında verilen hükmü kabul etmediğini bildirdi.

Son günlerde ülke gündemini yoğun bir şekilde meşgul eden vicdani ret konusunda Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği ile Kıbrıs Türk Tabipleri Odası ve Mağusa İnisiyatifi yazılı açıklama yaptı.

TABİPLER

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği ile Kıbrıs Türk Tabipleri Odası ortak açıklamasında,  vicdani ret hakkının   Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu ve Avrupa Parlamentosu tarafından temel insani hak olarak kabul edildiği vurgulanarak, “Biz Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği ve hekimler olarak insanı ve barışı her zaman merkeze koyan bir meslek grubuyuz. ‘Vicdani reddi tanımamak bir insan hakları ihlalidir ve bunu onaylamamız mümkün değildir” denildi.

Açıklamada, vicdani ret konusunun bir an önce gündeme alınarak gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasının zorunluluk olduğu kaydedildi.

MAĞUSA İNİSİYATİFİ

Mağusa İnisiyatifi adına açıklama yapan Mertkan Hamit de,  İnisiyatif olarak  vicdani ret talebi nedeniyle suçlu bulunan Murat Kanatlı davasında verilen hükmü kabul etmediklerini ifade etti.

Hamit, kararın,  Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 9. maddesi kapsamında yeniden görüşülmesi gerektiğini kaydetti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.