1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. VİTAMİN ALANLAR DİKKAT
VİTAMİN ALANLAR DİKKAT

VİTAMİN ALANLAR DİKKAT

Vitamin alanlar dikkat...

A+A-

Sigara içip vitamin alanlara kötü haber. Çünkü yapılan bir araştırmaya göre E vitamini ve benzer başka vitaminler kullanmak akciğer kanserinin gelişimini hızlandırıyor.

Bilim adamları fareler üzerinde yaptıkları araştırma sonucunda antioksidan hapların tümörün büyüme hızını artırdığını ve ölüm sürecini hızlandırdığını buldu. İsveçli uzmanlar bunun insanlarda da geçerli olduğunu vurguluyor. İngiltere'deki Kanser Araştırmaları merkezi sağlıklı beslenme programlarında dışarıdan vitamin alınmasına gerek olmadığını açıkladı. A, C ve E vitamini gibi antioksidanlar kanser gibi birçok hastalığa karşı koruyor. Ancak son yapılan araştırmalar bunların akciğer kanserini hızlandırabileceğini de ortaya koydu.

VİTAMİN VERİLENLER İKİ KAT HIZLI HAYATINI KAYBETTİ       

Gothenburg Üniversitesi'nden araştırmacılar akciğer kanserinin çok erken evresinde E vitamini verilen farelerde tümörün daha hızlı büyüdüğü ve daha çabuk yayıldığı, vitamin verilmeyen hayvanlara göre de iki kat daha hızlı bir sürede hayatını kaybettiğini tespit etti. Sigara ile alakalı akciğer kanseri sürecinde başka antioksidanların da benzer etkiler yarattığı görüldü.

E VİTAMİNİ VE KANSER

E vitamini hücre yapımını hızlandıran bir vitamindir. A, C ve E vitamini gibi antioksidanlar kanser dahil birçok hastalığa karşı koruma özelliğine sahiptir. Bilim adamları ise vitamin ve antioksidanların sigara tiryakilerene uyarı ile satılmasını, çünkü kansere karşı korusa da kanser başladıktan sonra oluşumunu hızlandırdığını düşünüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.