1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. 'VİTAMİN HAPLARI HASTALIKTAN KORUMUYOR'
'VİTAMİN HAPLARI HASTALIKTAN KORUMUYOR'

'VİTAMİN HAPLARI HASTALIKTAN KORUMUYOR'

'Vitamin hapları hastalıktan korumuyor'

A+A-

Warwick Üniversitesi ve Johns Hopkins Tıp Fakültesi'nde yapılan araştırmasına göre, vitamin haplarının çoğu kanser, kalp hastalıkları ve bunamayı önlemiyor.

Warwick Üniversitesi ve Johns Hopkins Tıp Fakültesi'nden bilim insanlarının araştırmaları, vitamin hapı kullanmanın para israfı olduğunu ortaya koydu.

Kalp krizi geçirdikten 6 hafta sonra her gün yüksek dozda multivitamin ve mineral hapı içen kişilerin sağlık durumuyla, hap kullanmayanlarınki arasında fark görülmedi.

Vitamin haplarının kanser riskini de azaltmadığı vurgulandı. Ayrıca, 12 yıl boyunca vitamin hapı kullananların bilişsel becerilerinin, hap içmeyenlerinkinden farklı olmadığı ortaya çıktı.

Vitaminlerin kronik hastalık ya da ölüm riskini azaltmadığını belirten uzmanlar, bu hapları satın almak yerine daha fazla sebze-meyve yenmesi, doymuş yağ oranı yüksek yiyeceklerin tüketimi, kalori alımının azaltılması ve fiziksel aktivitenin artırılması önerisinde bulundu.

Daha önce konuyla ilgili binlerce kişinin katılımıyla yapılan 3 çalışmayı inceleyen bilim insanlarının araştırma sonuçları, "Annals of Internal Medicine" dergisinde yayımlandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.