1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. VİTESİ GERİ TAKIP KAÇMAYA ÇALIŞTILAR AMA...
VİTESİ GERİ TAKIP KAÇMAYA ÇALIŞTILAR AMA...

VİTESİ GERİ TAKIP KAÇMAYA ÇALIŞTILAR AMA...

İkisi cezaevine gitti

A+A-

Narkotiği Gazimağusa’da düzenlediği operasyonda ele geçirilen 80 gram uyuşturucu ile ilgili tutuklanan 3 zanlı hakkındaki soruşturma tamamlandı

Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da 80 gram uyuşturucu maddenin ele geçirildiği operasyonda tutuklanan zanlılar Ziya Burçin Erbay, Mustafa Kurucu ve Ümit Anaçkaya hakkındaki soruşturma tamamlandı. Zanlılar dün teminat için Gazimağusa’da mahkeme huzuruna çıkarıldı. Soruşturmayı yapan polis, 26 Nisan 2018 tarihinde saat 01.30’da Gazimağusa’da seyir halinde olan bir araç içerisinde uyuşturucu madde olduğuna dair bir ihbar aldıklarını söyledi. Aracın saat 02.05’te tespit edilerek durdurulduğunu kaydeden polis,  araçta bulunan Ziya Burçin Erbay, Ümit Anaçkaya ve Mustafa Kurucu’nun indirilmek istendiği esnada, zanlı Erbay’ın geri vitesi takarak araçla birlikte kaçmaya teşebbüs ettiğini, etrafını çeviren polis memurlarından iki tanesine çarparak, “polisi darp” ve “polisi görevden men” suçlarını işlediğini aktardı. 

Makul güç kullanılarak yakalandı

Aracın 100 metre ileride yeniden durdurulduğunu ve zanlıların makul güç kullanılarak araçtan indirildiğini belirten polis, araç içerisinde yapılan arama sonucunda, aracın şoför koltuğunun altındaki paspas üzerinde bulunan poşet içerisinde 80 gram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde bulunduğunu ifade etti. Araç içerisinde 3 adet uyuşturucu içerdiğine inanılan sarma sigara bulunduğunu da aktaran polis, soruşturmanın tamamlandığını bildirdi.

Benzer davaları var

Zanlılardan, Ziya Burçin Erbay ile Mustafa Kurucu’nun askıda benzer meseleleri olduğuna dikkat çeken polis, zanlıların davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep ederken, diğer zanlı Ümit Anaçkaya’nın, mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti. Yargıç Gökhan Asafoğulları, Ziya Burçin Erbay ile Mustafa Kurucu’nun 2 ayı geçmemek şartı ile cezaevine gönderilmesine, Ümit Anaçkaya’nın ise 10 bin TL nakit teminat ödemesi ve KKTC vatandaşı 2 kefilin 75’er bin TL’lik şahsi kefalet senedi imza etmesi şartı ile serbest bırakılmasına emir verdi. 

Haber Kaynağı: Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.