1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. VİTRİNDE SANAT ETKİNLİĞİ
VİTRİNDE SANAT ETKİNLİĞİ

VİTRİNDE SANAT ETKİNLİĞİ

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Kültür Dairesi’nin düzenlediği Vitrinde Sanat etkinliği çerçevesinde, farklı gelişen çocukların yaptığı ve Dereboyu Caddesi’ndeki vitrinlerde sergilenmekte olan resimleri inceledi.

A+A-

DENKTAŞ: “TÜM VATANDAŞLARA ENGELSİZ YAŞAM SUNMAK GÖREVİMİZDİR"

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Kültür Dairesi’nin düzenlediği Vitrinde Sanat etkinliği çerçevesinde, farklı gelişen çocukların yaptığı ve Dereboyu Caddesi’ndeki vitrinlerde sergilenmekte olan resimleri inceledi.

Serdar Denktaş’a incelemeleri sırasında, Kültür Dairesi Kütüphaneler ve Yayım Şubesi Amiri Umure Örs eşlik etti.  Denktaş, incelemelerine Toros Center önünde Sanat Terapisti Bahar Çıralı’nın yönetiminde gerçekleştirilen proje hakkında bilgi alarak başladı.

Sanat Terapisti Bahar Çıralı, Kültür Dairesi organizasyonuyla gerçekleştirdikleri vitrinde sanat çalışmasının engelli çocukları topluma kazandırmak ve farkındalık yaratmak amacını taşıdığını belirterek, önümüzdeki günlerde kaynaştırma atölyeleri yapacaklarını anlattı.

Vitrinlere koydukları resimlerle toplumun ilgisini çekmeyi ve engelli kişilerin varlığını anımsatmayı amaçladıklarını da belirten Çıralı, projenin detaylarını aktardı.

Toros Center Yetkilisi Salih Toros ise, böyle anlamlı bir projede yer almaktan ve katkı koymaktan mutluluk duyduklarını vurguladı.

DENKTAŞ

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ise, görevlerinin tüm vatandaşlara engelsiz yaşam sunmak olduğunu belirterek, bu projeye katkı koyan işletmelere ve Kültür Dairesi’ne teşekkür etti.

Denktaş, herkesin engelli kişileri hayatın içine dahil etmesinin önemine değinerek, önümüzdeki dönemlerde engelli çocukları hayatın içine katmak için farklı çalışmalar yapılmasını umduğunu ifade etti.

VİTRİNDE SANAT

Kültür Dairesi’nin özel eğitim alan çocuklarla ilgili farkındalık yaratmak ve çocukların sürekli olarak bulundukları ortamın dışına çıkarak sosyalleşip toplumun diğer bireyleriyle bir araya gelmesini sağlamak amacıyla geçtiğimiz günlerde Lefkoşa’da ilk adımını gerçekleştirdiği Vitrinde Sanat etkinliğine 17 çocuk katıldı.  

Sanat Terapisti Bahar Çıralı’nın yönetiminde Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen resim çalışmasında, Eğitim Bakanlığı İlköğretim Dairesi’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Lefkoşa Özel Eğitim Merkezi ile Lefkoşa Özel Eğitim ve İş Eğitim Merkezi öğrencileri yer aldı.

Çocukların yaptığı resimler 23 Ekim – 30 Ekim tarihleri arasında Dereboyu Caddesi olarak bilinen Mehmet Akif Caddesi üzerindeki Arsel Baby'den başlayarak resimleri vitrinlerine yerleştiren Gara Sandık Oymacılık, Caramel, Tusem, Journey, Persona, Turkcell, Pati, Toros Whirpool,  Toros Center, YDÜ Bank, , Zeynep Butik, Akay Optik, Le Monde, Sarar, Calvin Klein, İpekyol, I am, Lacomel, Reşat Optik ile Kemerli Çarşı'daki Thinky Minky, Top Point ile Batik mağaza ve bayilerinde sergileniyor.  

Kültür Dairesi, Vitrinde Sanat etkinliği çerçevesinde yapılacak resim çalışmasının ikincisini de 28 Ekim Pazartesi günü Gazimağusa’da Namık Kemal Meydanı’nda gerçekleştirecek.

Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi’nde engellerinin derecesine, yaşlarına ve gereksinimlerine göre değişen bireysel eğitim programlarına dahil olan 20 öğrencinin katılması öngörülen çalışma kapsamında da, yine Art Terapist Bahar Çıralı öğrencilerle birebir ilgilenip resim yaptıracak.

Çocukların yapacağı resimler 29 Ekim - 5 Kasım tarihleri arasında Salamis Yolu olarak bilinen İsmet İnönü Caddesi üzerinde bulunan mağaza ve dükkanların vitrinlerinde sergilenecek.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.