1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. VİZELERİ DOLDU AMA GİTMEDİLER!
VİZELERİ DOLDU AMA GİTMEDİLER!

VİZELERİ DOLDU AMA GİTMEDİLER!

Pansiyonlar huzur operasyonu kapsamında denetlendi.

A+A-

Lefkoşa genelinde önceki akşam düzenlenen ‘Huzur operasyonu’ kapsamında kontrol edilen pansiyonlarda ülkede yıllardır kaçak yaşayan 6 Pakistan uyruklu kişi tespit edilerek dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.

Abbas ELMAS

Lefkoşa Polis Müdürlüğü tarafından önceki akşam 19.00-24.00 saatleri arasında düzenlenen kontrollerde ülkede kaçak yaşadığı tespit edilen Pakistan uyruklu Vijay Kumar, Parveen Kumar, Parvan Kumar, Roshan Lol, Ranjist Singh ve Umait Rıaz isimli kişiler gözaltına alınmalarının ardından dün yargı huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede olayla ilgili olguları aktaran Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis memuru Mahir Türe, zanlıların “Yetkili makamdan izinsiz ikamet etme” suçundan methaldar olduğunu söyledi.

Zanlıların önceki akşam Lefkoşa genelinde düzenlenen kontrollerde Surlariçi bölgesinde faaliyet gösteren Abbas Demir pansiyonda zanlıların yetkili makamdan izinsiz olarak ikamet ettiklerinin tespit edildiğini aktaran polis, yapılan araştırmada zanlı Vijay Kumar ve Parveen Kumar’ın 2010, zanlı Parvan Kumar ve Roshan Lol’un Ekim 2013, Ranjist Singh’in Ocak 2013 ve zanlı Umait Rıaz’ın vizesinin bir gün önce dolduğuna dikkat çekerek, ülkeye turist vizesiyle girdiklerini ve bir daha çıkış yapmadıklarını kaydetti.

Zanlılar aleyhinde başlatılan polis soruşturmasının tamamlandığını belirten polis, tüm zanlıların da davalarında hazır bulunabilmeleri için mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit, zanlıların işlemiş olduğu suçun ciddiyetine dikkat çekerek, zanlıların davalarında hazır bulunabilmeleri için hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini emretti. Yargıç Ahmetraşit ayrıca zanlıların kişi haklarını ihlal etmemek adında dava dosyasının 1 ay içinde hazırlanasına da direktif verdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.