1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. VODAFONE'DAN DEV YATIRIM
VODAFONE'DAN DEV YATIRIM

VODAFONE'DAN DEV YATIRIM

Vodafone'dan 10 milyar dolarlık dev satın alma

A+A-

İngiliz Vodafone İspanya'da sabit telefon, kablo TV ve internet operatörü Ono'yu 10 milyar dolara satın aldı.

Vodafone İspanya'da kablo TV, internet ve sabit telefon hizmeti veren Ono şirketini 10 milyar dolara satın aldı. İspanya'nın en büyük ikinci iletişim şirketi olan Ono borçlarıyla birlikte Vodafone'a devredilecek.

Ono'nun eski sahipleri Providence Equity Partners, Thomas H Lee Partners, CCMP Capital Advisors ve Quadrangle Capital adlı 4 büyük fon şirketiydi.

Vodafone bu satın alma ile birlikte mobil faaliyetinin yanına sabit telefon ve ödemeli televizyon işini de eklemiş oldu. Vodafone altı ay içinde ikinci büyük satın almasını gerçekleştirmiş oldu. Daha öncesinde Vodafone Alman kablolu TV şirketi Kabel Deutschland'ı satın almıştı.

FAVÖK'ÜNDEN 10.5 KAT BÜYÜK

Vodafone-Ono anlaşmasının 10 milyar dolara ulaşması da büyük ilgi gördü. Ono'nun faiz amortisman ve vergi öncesi karı (FAVÖK) 686 milyon Euro'da bulunurken net borçları ise 3.3 milyar euroya gerilemişti.

Anlaşma Avrupa'da satın alma-birleşme faaliyetlerinin de iyice hızlandığına işaret oldu. Avrupa'da satın alma ve birleşmeler 2014 yılında geçtiğimiz yıla göre büyük hız kazandı.

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.