1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. VODOURI DAVALARINI CEZAEVİNE BEKLEYECEK!
VODOURI DAVALARINI CEZAEVİNE BEKLEYECEK!

VODOURI DAVALARINI CEZAEVİNE BEKLEYECEK!

Micheal George Vovdouri hakkında “başkasının kimliğine bürünme ve sahtekarlıkla kayıt temini” suçlarıyla ilgili başlatılan polis soruşturması tamamlandı.

A+A-

İngiltere’de kara para aklama ve vergi kaçakçılığı suçlarını işlediği gerekçesi ile İnterpol tarafından aranan şahıs olan İngiliz vatandaşı Micheal George Vovdouri’nin, KKTC’de hakkında başlatılan “Başkasının kimliğine bürünme ve sahtekarlıkla kayıt temini” suçlarıyla ilgili başlatılan polis soruşturma tamamlandı.

Polis mahkemede yaptığı açıklamada ise zanlının KKTC’de olduğu iki yıllık sürede sürekli olarak adres ve araç değiştirerek gizlendiğini belirtirken, mahkeme zanlı Micheal George Vovdouri’nin yargılanacağı güne kadar 3 ayı aşmayacak süre ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini emretti.

Abbas ELMAS

Metehan Sınır Kapısı’ndan 2012 yılında sahte kimlik kullanarak KKTC’ye geldiği iddiasıyla polis tarafından tutuklanan İngiliz vatandaşı Micheal George Vovdouri’nin hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis memuru zanlı Micheal George Vovdouri’nin “Başkasının kimliğine bürünme ve sahtekarlıkla kayıt temini suçundan methaldar olduğunu söyledi.

Zanlı hakkında başlatılan polis soruşturmasının tamamlandığını, zanlının  verdiği ifadede suçunu kabul ettiğini ifade eden polis, zanlı hakkında getirilen davalar görüşülünceye kadar mehkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Polis yaptığı açıklamada ise İngiliz Yüksek Komiserliğinden alınan bilgide zanlının İngiltere’de vergi kaçakçılığı ve kara para aklama suçlarından dolayı 30 Kasım 2012 tarihinde mahkemeye gelmesinin beklendiğini, mahkemenin kimliklerine el koyduğunu ancak zanlının yargı tarihinde mahkemeye gitmediğine dair bilgi aldıklarını söyledi. Polis, zanlının İngiltere’de aranan şahıs ilan edildiğini ve zanlının KKTC’de kaldığı süre içinde de sürekli olarak adres ve araç değiştirerek gizlendiğini söyledi.

Huzurundaki şahadeti ve zanlının itirazı olmamasını dikkate alan Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit, zanlının işlemiş olduğu suçun ciddiyetine dikkat çekerek, zanlı hakkında getirilen davalar görüşülünceye kadar 3 ayı aşmayacak bir süre ile Merkezi Cezaevi’ne hükümsüz tutuklu olarak gönderilmesini emretti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.