1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. VURGUN İDDİASI
VURGUN İDDİASI

VURGUN İDDİASI

Mustafa Hacıali şirketinde çalışan iki muhasebe elemanı, 143 bin TL ve 2 bin 500 Euro tutarında 17 adet çek sahtelemekle suçlanıyor

A+A-

Kuzey Kıbrıs’ın en büyük işletmelerinden olan Mustafa Hacıali LTD’nin muhasebesinde meydana geldiği iddia edilen, çek sahteleme ve zimmete para geçirme olayı ülke genelinde şok etkisi yarattı. Olayla ilgili bağlantısı olduğu iddia edilen Şerife Güler ve Murat Çağal isimli iki çalışan polis tarafından gözaltına alındı.

“Çek sahteleme, sahte çeki tedavüle sürme ve müstahdem tarafından sirkat” suçlarından dolayı haklarında soruşturma başlatılan Güler ve Çağal dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Polisin mahkemeye aktardığı bilgilere göre, 28 Nisan tarihinde Mali Suçlarla Mücadele Amirliği’ne gelen Mustafa Hacıali Ltd şirketinin direktörü Okan Hacıali’nin şikâyeti üzerine soruşturma başlatıldı.

Okan Hacıali’nin ifadesi mahkemede okundu

Okan Hacıali’nin polise verdiği ifadeyi mahkemeye açıkladı. Okan Hacıali ifadesinde, zanlı Şerife Güler ve Murat Çağal’ın muhasebede sorumlu çalışanlar olduğunu, şirketin hesapları ile ilgili tüm çeklerin ve banka hesaplarının zanlıların tasarrufunda bulunduğunu ve çek çıkarmaya yetkili isimlerin sadece bu zanlılar olduğunu söyledi. Ayrıca Hacıali’nin şirket ve kendi ihtiyaçları için bankadan nakit alınacağı zaman veya nakit ödemelerde zanlıların çekleri çıkardığını ancak çekleri imzalama yetkisinin sadece kendisi ile babası Mustafa Hacıali’ye ait olduğunu belirtti. Okan Hacıali, Nisan 2014 ayı içerisinde Yılmazköy’deki tavuk çiftliğinde çalışan personel için 9 bin TL değerinde prim çeki çıkarıldığını, bu çekin bankada bozdurulduğunu ancak personele ödenmediğinin belirlemesi üzerine harekete geçtiğini söyledi.

Her şey 9 bin TL çek ile başladı

Bunun üzerine Okan Hacıali’nın zanlılardan izahat istediği ancak gerekli cevapları almadığı kaydedildi. Bu gerçeğin ortaya çıkması üzerine Okan Hacıali’nin, Mustafa Hacıali’ye ve şirkete ait banka hesaplarını incelemeye aldığı, hesaplarda Mart ve Nisan 2014 tarihlerinde Mustafa Hacıali ile kendi adına yazılmış 143 bin TL ve 2 bin 500 Euro tutarında 17 çek tespit ettiği açıklandı.

Çekleri uzman inceledi

Hacıali ailesinin bu çekleri sahtecilik uzmanı Bekir Barut’a incelettiği, çeklerin üzerinde ve arka kısmında bulunan imzaların kendilerine ait olmadığını belirledikleri ifade edildi. Bu tespitlerin ardından Okan Hacıali’nin polise giderek yaptığı şikâyet üzerine zanlıların gözaltına alındığı ve haklarında soruşturma başlatıldığını kaydedildi. Duruşmada zanlıların el yazısı ve imza örneklerinin incelendiğini açıklayan polis, yapılan incelemede zanlıların Hacıali’nin imzasını taklit ettiklerini belirlediklerini söyledi. Polis, her iki zanlının evinde arama yaptıklarını, Hacıali şirketine ait evrakların kanıt olarak alındığını belirterek, soruşturmanın devam ettiğini açıkladı. Polis, zanlıların 2 gün süre ile tutuklu kalmalarını talep etti. Lefkoşa Kaza Mahkemesi, zanlıların 2 gün süre ile tutuklu kalmalarına karar verdi.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.