1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. VURULMADAN SANİYELER ÖNCE
VURULMADAN SANİYELER ÖNCE

VURULMADAN SANİYELER ÖNCE

Eski ABD Başkanlarından John F. Kennedy'nin suikasta uğramadan dakikalar önce çekilmiş fotoğrafları 45 yıl sonra ilk kez ortaya çıktı.

A+A-

TIME dergisinde yayımlanan fotoğraflar Dallas'ta mücevher toptancılığı yapan H. Warner King isimli biri tarafından çekildi.

Fotoğraflarda güneşli bir günde Kennedy ve eşi Jackie'yi görmek için toplanan kalabalığın neşeli olduğu açık bir şekilde görülüyor.

45 yıldan uzun bir süreden beri evde saklanan fotoğraflar sonunda Warner King'in olay günü sadece 10 yaşında olan kızı Soni King tarafından TIME dergisine teslim edildi.

Sonia King fotoğrafların hikayesini şu sözlerle anlattı:

"Babam 2. Dünya Savaşı sırasında Yeni Zelanda'da amatör fotoğrafçılık yapıyordu. Emektar Leica'sında birden fazla objektifle sıkça Kodakrom slayt fotoğraf çekerdi. Fotoğrafçılıkla hep ilgilendi ve resimlerini arşivlemede de çok organizeydi.

Benim tüm ailem Kennedy'lere aşıktı. Babam işi gereği sürekli seyahat etse de Kennedy'nin Dallas'a geleceğini duyunca o gün kentte bulunmayı ayarladı. Çünkü fotoğraflarını çekmek istiyordu. Dallas'ı çok iyi biliyordu, bu sayede konvoya nerede yaklaşabileceğini de biliyordu."

kennedy1.jpeg

kennedy2.jpeg

kennedy3.jpeg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.