1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. WATSON, DP-UG’Yİ ZİYARET ETTİ
WATSON, DP-UG’Yİ ZİYARET ETTİ

WATSON, DP-UG’Yİ ZİYARET ETTİ

ALDE Başkanı Graham Robert Watson,

A+A-

DP-UG’NİN ÜYELİK BAŞVURUSU DA GÖRÜŞÜLDÜ

Avrupa Liberal ve Demokratlar İttifakı Partisi (ALDE) Başkanı Graham Robert Watson, Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Sekreter Hasan Taçoy ve Dış İlişkiler Sekreteri Serhat Kotak ile görüştü. Görüşmeye Birleşik Demokratlar Partisi (EDI) Başkanı Praxoula Antoniadou Kyriacou da katıldı.

Görüşmede, DP-UG’nin ALDE’ye üyelik başvurusunun da görüşüleceği kaydedildi.

Kıbrıs’ı daha önce de ziyaret ettiğini belirten Watson, özellikle Kıbrıs’ın kuzeyindeki ve güneyindeki demokrat partiler ile görüşmeler yapmak için geldiğini kaydetti.

Kıbrıs konusu ile ilgili süreçte yaşanan ilerlemeden heyecan duyduğunu söyleyen Watson, bugün liderler arasında görüşme yapıldığını, kalıcı bir çözüm ve adanın birleşmesi için bir fırsat bulunduğuna inandığını ifade etti.

Kıbrıs Türk siyasi partileriyle daha sıkı işbirliği içinde olmak istediklerini söyleyen Watson, “Avrupa Birliği’nin inşası sürecine ve karşılaşılan sorunların çözümüne, Kıbrıs adasının tümüyle ve tüm insanlarıyla katkı koymasını istiyoruz” dedi.

DP-UG’nin üyelik başvurusunu almaktan mutluluk duyduklarını belirten Watson, bu konuda bugün bir görüşme gerçekleştireceklerini kaydetti.

SORULARI YANITLADI

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Watson, Avrupa Birliği’nin müzakere sürecini desteklemesine hiçbir itirazı olmadığını, ama iki toplumu bir araya getirmek için devam eden uzun sürecin sona yaklaştığı  bir aşamada AB’nin resmi bir rol oynayabileceğini düşünmediği belirtti.

Türkiye’nin AB sürecine yönelik bir soruyu da yanıtlayan Watson, Türkiye’nin son yıllarda AB üyeliğine yakınlaştıracak bir yol seçmemesinden üzüntü duyduğunu belirtti. Watson, 8-9 yılda Türkiye’nin önemli ilerlemeler kaydettiğini ama yakın zamanda bu ilerlemenin tersine döndüğünün görüldüğünü söyledi. Bunun bir nedeninin de AB’nin müzakere edilen başlıkları açmadaki yetersizliği olduğunu belirten Watson, Kıbrıs’ın birleşmesinin, çözüm bulunmasının olumlu yan etkilerinden birinin de AB’nin Türkiye ile daha çok görüşme başlığı açması olabileceğine inandığını vurguladı.

TAÇOY: “ÜYELİK SÜRECİNİ GÖRÜŞECEĞİZ”

DP-UG Genel Sekreter Hasan Taçoy, Watson’ı görmekten mutlu olduklarını belirtti. Taçoy, DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın rahatsızlığı nedeniyle görüşmeye katılamadığını söyledi.

DP-UG’nin Avrupa Liberal ve Demokratlar İttifakı Partisi’ne üyelik sürecini görüşeceklerini belirten Taçoy, Birleşik Demokratlar Partisi (EDI) Başkanı Praxoula Antoniadou Kyriacou’da ziyaret için teşekkür etti.

Taçoy, EDI ile Kıbrıs sorununa çözüm ve Kıbrıs’ın daha iyi bir geleceğe ulaşması konularında işbirliğini yapmak istediklerini ifade etti.

KYRİACOU: “GELECEĞE ODAKLANMALIYIZ”

Birleşik Demokratlar Partisi (EDI) Başkanı Praxoula Antoniadou Kyriacou da, Kıbrıslıların ancak birlikte yaşarlarsa bir gelecekleri olabileceğini söyledi.

Kyriacou, ortak bir hedefe ulaşmak için geçmiş yerine geleceğe odaklanılması gerektiğini ifade etti.

Adanın iki tarafında da ekonomik sıkıntılar ve işsizlik gibi ortak sorunlar bulunduğunu belirten Kyriacou, doğalgazın önemli bir fırsat yaratacağını kaydetti.

Doğalgazın tüm tarafların yararlanabileceği bir şekilde kullanılması gerektiğini ifade eden Kyriacou, bunun iki toplum arasında güven yaratılmasına katkı koyacağına ve toplumları çözüme hazırlayacağına inandığını söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.