1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. WEB SİTENİZİ İPHONE’DA TASARLAYIN
WEB SİTENİZİ İPHONE’DA TASARLAYIN

WEB SİTENİZİ İPHONE’DA TASARLAYIN

Kullanıcılar sürükle bırak yöntemiyle bile kolayca kendi sitelerini

A+A-

Temelleri Matthias, Fridtjof ve Christian isimli üç kişi tarafından 2004 yılında atılan kolayca internet sayfası kurma hizmeti Jimdo, 2007’de kurulmuş ‘gördüğün aldığındır’ temalı bir web sitesi yaratma platformu.

Temel Jimdo hizmeti ücretsiz, fakat yarattığın sitenin kendine özel bir alan adı yok. Örneğin alininkekdunyasi.com diye bir site açabilmek için Profesyonel ya da Business hesap alman lazım, yoksa alininkekdunyasi.jimdo.com adresinde konuşlanıyorsun. Pro ve Business hesaplarda daha fazla depolama alanına da sahip olabiliyorsun. Pro hesap yıllık 120 TL iken Business hesap ise 360 TL. Alan adı alma işleminse otomatik olarak hâllediliyor.

Arayüzü o kadar basit ki, zerre kodlama bilmeden kendi sayfanızı yapabilmeniz mümkün. Yüzlerce şablonlardan istediğinizi seçebiliyor ve kişiselleştirebiliyorsunuz. Ekrandaki tüm kutuları istediğiniz gibi büyütebilir, yazı tiplerini değiştirebilir ve görseller ekleyebilirsiniz. Ayrıca platform sanal mağazanı kurmanızı da sağlıyor. Arama motorları ve mobil cihazlar için mağazanız optimize ediliyor. Kullanıcılar rahatça erişebiliyorlar.

Ücretsiz paketle bile kurabileceğiniz sanal mağazanıza PayPal desteği ekleyebiliyorsunuz, Pro ve Business kullanıcıları ise kapıda ödeme seçeneği de ekleyebiliyorlar. Bu hesaplarda ücretsiz modele göre daha fazla ürün listeleyebildiğinizi de bildirelim.

250 binin üzerinde kullanıcı iOS uygulaması çıkmadan önce sitelerini mobil cihazla kontrol etmeye çalışıyordu. Tüm dünyadaki Jimdo sitelerine mobil cihazların erişim oranı ise %20 seviyesinde. Sonunda iOS uygulaması da çıktı. Artık uygulama üzerinden site tasarlayıp düzenlemek bile mümkün.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.