1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. WFTU ÜYESİ SENDİKALAR SOMA’YA ZİYARET
WFTU ÜYESİ SENDİKALAR SOMA’YA ZİYARET

WFTU ÜYESİ SENDİKALAR SOMA’YA ZİYARET

WFTU üye Kıbrıs’taki bazı sendikalar, maden kazasında hayatını kaybeden işçilerin acısını paylaşmak destek olmak amacıyla Soma’yı ziyaret etti.

A+A-

Kıbrıs’taki Dünya Sendikalar Federasyonu’na (WFTU) üye Kıbrıs’taki bazı sendikalar, 13 Mayıs’ta yaşanan maden kazasında hayatını kaybeden işçilerin acısını paylaşmak ve maden işçilerine maddi ve manevi destek olmak amacıyla Soma’yı ziyaret etti.

DEV-İŞ Genel Sekreteri Hasan Felek, Dünya Sendikalar Federasyonu’na üye sendikalar adına yaptığı yazılı açıklamada, ziyaretin 11-12 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirildiğini belirtti.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, DEV-İŞ Genel Sekreteri Hasan Felek, KTAMS Genel Başkanı Ahmet Kaptan, KTOEÖS Genel Başkanı Tahir Gökçebel, BES Yönetim Kurulu Üyesi Naim Evre ve Güney Kıbrıs’tan PEO Örgütleme Sekreteri Hristos Tompozos’tan oluşan heyet, Soma’da iki gün süren temas ve incelemelerde bulundu.

DİSK Türkiye Dev. Maden Sen’in davetlisi olarak Soma’ya giden heyet, ziyaretlerinin ilk günde Soma maden kazsında hayatını kaybeden işçilerin ailelerini ziyaret edip, taziyelerini iletti ve işçi ailelerinin acılarını paylaştı.

Daha sonra DİSK Dev. Maden-Sen’in yöneticileri ve maden işçileri ile iki toplantı düzenleyen heyet, “Soma’da yaşanan işçi katliamları” ve “iş cinayetlerinin” nedenleri konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Toplantılarda, DİSK Dev. Maden-Sen ile “sınıf temelinde” yürütülen dayanışmanın daha da yükseltilmesi için tüm sendikaların aktif çaba ortaya koymaları kararlaştırıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.