1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. WHATSAPP O TELEFONLARDA ÇALIŞMAYACAK!
WHATSAPP O TELEFONLARDA ÇALIŞMAYACAK!

WHATSAPP O TELEFONLARDA ÇALIŞMAYACAK!

Whatsapp o telefonlarda çalışmayacak!

A+A-

Whatsapp çeşitli telefon ve işletim sistemlerinden 30 Haziran tarihi itibariyle desteğini çekecek. Facebook'un sahipliğini yaptığı Whatsapp'a bazı kullanıcılar erişim sağlayamayacak ve mesaj alıp gönderemeyecek. İşte Whatsapp tarafından erişimi engellenecek olan telefonlar ve işletim sistemleri...

Son dönemde birçok değişikliğe uğrayan WhatsApp popülerliğini de oldukça artırdı.

WhatsApp'ın 30 Haziran'dan itibaren çalışmayacağı telefonlar açıklandı .

Ancak her geçen gün eklenen yeni özellikle kimi cihazlarda sorun yaşanmasına neden oluyor.

Bunda en önemli etken bu cihazların işletim sistemlerinin artık güncellenmiyor olması. Ayrıca kimi cihazların donanımları artık WhatsApp'in ihtiyaçlarını karşılamıyor.

Bu nedenle bazı cihazlar bir süredir WhatsApp güncellemelerinden faydalanamadı.

1-370.jpeg

WhatsApp'in resmi bloğundan yapılan açıklamaya göre artık bazı Android, IOS, Windows, BBOS ve Symbian işletim sistemini kullanan cihazlar 30 Haziran itibariyle WhatsApp'ı kullanamayacak.

Bu cihazlara güncelleme desteği 2016'nın bitimiyle zaten sona ermişti. Ancak daha sonra WhatsApp süreyi uzatarak 30 Haziran 2017'ye çekmişti. O sürenin dolmasına kısa bir zaman kaldı.

İşte 30 Haziran 2017 tarihi itibariyle WhatsApp kullanamayacak işletim sistemleri şöyle:

Nokia S40

Nokia Symbian S60

Android 2.1

Android 2.2

Windows Phone 7.+1

iPhone 3GS (iOS 6)

BlackBerry OS ve BlackBerry 10

WhatsApp bu telefonları ya da işletim sistemlerine sahip kullanıcılarına eğer güncellenebiliyorsa işletim sistemini güncellemelerini ya da cihazlarını yeni modellerle değiştirmelerini tavsiye etti.

WhatsApp'ın 30 Haziran'dan itibaren çalışmayacağı telefonlar açıklandı Açıklamada bu kararı alırken çok zorlandıklarını da belirten WhatsApp yetkilileri üst işletim sistemleriyle kullanıcıların WhatsApp'ten tam olarak faydalanabileceklerini hatırlattı.

İşte Whatsapp'ın merakla beklenen yeni özelliği WhatsApp'in daha önce yaptığı ve birkaç gün önce güncellediği açıklamasının tamamı şöyle:

"Bu hafta WhatsApp yedinci yaşına girdi ve bu inanılmaz bir yolculuk oldu. Önümüzdeki aylarda güvenlik özelliklerine verdiğimiz önemin daha da üzerinde duracağız ve önem verdiğiniz kişilerle iletişimde kalmanız için daha çok yol bulmak için çalışacağız."

"Yıldönümlerinin geriye bakmak için iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum. 2009 yılında WhatsApp'ı kurduğumuzda insanların mobil cihaz kullanımları şimdikinden çok farklıydı. Apple App Store sadece birkaç ay önce açılmıştı. O zamanlarda satılan akıllı telefonların yüzde 70'i BlackBerry ve Nokia işletim sistemine sahipti. Google, Apple ve Microsoft tarafından sunulan mobil işletim sistemleri - bugün satışların yüzde 99.5'ini oluşturan - o zaman mobil cihaz satışlarının yüzde 25'ten daha azını oluşturuyordu."

2-129.jpeg

"Önümüzdeki yedi seneye bakarken, büyük çoğunluğun kullandığı mobil platformlara odaklanmak istiyoruz. Bu nedenle de 2016 sonunda, aşağıdaki platformlarda artık WhatsApp Messenger'ı desteklemeyeceğiz:

BlackBerry OS ve BlackBerry 10

Nokia S40

Nokia Symbian S60

Android 2.1 ve Android 2.2

Windows Phone 7

iPhone 3GS/iOS 6

Her ne kadar bu platformlar hikayemizde çok önemli bir yere sahip olsalar da, gelecekte uygulamamızda geliştirmek istediğimiz özellikleri sunma kapasiteleri bulunmamakta."

"Bu bizim için zor bir karardı, ama insanlara WhatsApp kullanarak arkadaşlarıyla, aileleriyle ve sevdikleriyle daha iyi şekillerde iletişimde kalmalarını sağlamak için doğru karardı. Eğer bu karardan etkilenen bir mobil cihaz kullanıyorsanız, WhatsApp'ı kullanmaya devam etmek için 2016 bitmeden yeni bir Android, iPhone veya Windows Phone'a geçmenizi tavsiye ederiz.

GÜNCELLEME: WhatsApp; BlackBerry OS, BlackBerry 10, Nokia S40 ve Nokia Symbian S60 telefonlarda desteğini 30 Haziran 2017 tarihine kadar uzatmıştır."

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.