1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. WHO’DAN KUŞ GRİBİ UYARISI: "YENİ VİRÜS DAHA KOLAY BULAŞIYOR"
WHO’DAN KUŞ GRİBİ UYARISI: "YENİ VİRÜS DAHA KOLAY BULAŞIYOR"

WHO’DAN KUŞ GRİBİ UYARISI: "YENİ VİRÜS DAHA KOLAY BULAŞIYOR"

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Çin'de ortaya çıkan yeni tür kuş gribi virüsünün kanatlı hayvanlardan insanlara daha kolay bulaştığını açıkladı.

A+A-

Örgütün gribal enfeksiyon uzmanı Doktor Keiji Fukuda gazetecilere yaptığı açıklamada, H7N9 adlı yeni tür kuş gribi virüsünün, Asya'da 2003'te ortaya çıkan ve 360 kişinin ölümüne yol açan H5N1 virüsüne göre daha kolay bulaştığını belirtti.

Uzmanların virüs üzerinde çalıştığını ifade eden Fukuda, "Bu kesinlikle bugüne kadar gördüğümüz en ölümcül virüslerden biri" dedi.

H7N9 virüsünün insanlara kolayca sıçramasından dolayı endişe içinde olan sağlık uzmanları, kanatlı hayvanlara bulaştığında gözle görünür belirti göstermemesinin, virüsün yayılma kapasitesini izlemeyi zorlaştırdığına dikkati çekti.

Olayın küresel bir salgına dönüşüp dönüşmeyeceğini inceleyen uzmanlar, H7N9 virüsünün insandan insana bulaştığına dair çok az bulgu olduğuna işaret etti.

Çin'de yeni tür kuş gribinden ölenlerin sayısı 22'ye yükselirken, H7N9 virüsünün bulaştığı kişi sayısının 108'e çıktığı bildirildi.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.