1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. XXIII. DEVLET FOTOĞRAF YARIŞMASI SERGİSİ
XXIII. DEVLET FOTOĞRAF YARIŞMASI SERGİSİ

XXIII. DEVLET FOTOĞRAF YARIŞMASI SERGİSİ

SERGİDE, 28 SANATÇININ 50 FOTOĞRAFI YER ALACAK

A+A-

Başbakan Yardımcılığı’na bağlı Kültür Dairesi’nin düzenlediği XXIII. Devlet Fotoğraf Yarışması sergisi 17 Aralık’ta açılacak.

Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 18.00’de düzenlenecek törenle açılacak sergide, 28 fotoğraf sanatçısının 50  fotoğrafı sergilenecek.

Başbakan Yardımclığı Ekonomi, Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı’ndan  yapılan açıklamaya göre, açılış töreninde , fotoğraf yarışmasında başarı ödülü almaya hak kazanan Muharrem Amcazade, Neray Oykan ve Yılmaz Akgünlü’ye ödülleri verilecek.

Seçici kurul üyeliklerini Yrd. Doç. Dr. Ahmet Beyhan Özdemir, Coşkun Aral ve Reha Bilir’in yaptığı XXIII. Devlet Fotoğraf Yarışması’nda, Muharrem Amcazade’nin “Çocuk ve Sokak Çalgıcısı”, Neray Oykan’ın “Gölge etme” ve Yılmaz Akgünlü’nün “Macera” isimli  fotoğrafları ödüle layık görüldü.

Sergilenecek diğer eserler ve sahiplerinin isimleri ise şöyle;

“Zümral Hasanoğlu’nun “Uzaylım”, Süleyman Candar’ın “Aynı Yolda”, “Unutulan” ile “Çocuk ve Deniz”, Giray Karahasan’ın “ÖRTBAS ET-ME”, “Çamurun Armonisi 1” ile “Kırmızının Cazibesi 1”, Mustafa Evirgen’in “Şemsiyeli Adam”, “Yaşamın İzleri” ile “Kaos”, Fergün Ulual’ın “Tea-time”, “Fatima” ile “Kavalcı”, Tevfik Ulual’ın “The Wheel” ile “Takip”, Süleyman Kaptan’ın “Anneye Yakarış” ile “Doğada Yaşam”, Yıltan Taşçı’nın “Müzik Mutluluktur”, Sunalp Çelebi’nin “Adsız 1”, Lisani Otağ’ın “Bir Yorumsuz Daha”, Gülden Gün’ün “Hüzün” ile “Hatıralar”, Neray Oykan’ın “Hayret”, Berkiye Gürcan’ın “Biberler Firarda”, “Kum Zambağı” ile “Hade Evladım”, Mehmetali Karahasan’ın “Tezgah Başında”, Yılmaz Akgünlü’nün “Masumiyet”, Hasan Bağlar‘ın “Emperor’s Love” ile “Autumn”, Rabia Küçük’ün “Gözde” ile “Gökhan”, Hüseyin Sayıl’ın “Bulutların Üzerinde”, Nurperi Özgener’in “Kültürümüzün Son İzleri III” ile “Kültürümüzün Son İzleri VI”, Ebru Derviş’in “Sonbahar”, Mehmet Gökyiğit’in “Walk of Life”, “Harmoni” ile “Düşlem”, Mustafa Müezzinoğlu’nun “Colors and Light”, Muharrem Amcazade’nin “Nehir Yürüyüşü”, Muazzez Tokatlıoğlu’nun “Kapı Aralığından”, Duyal Tüzün’ün “Karnaval”, Mine Türkelman’ın “Ne Olursan Ol Gel”, Buket Özatay’ın “Hayali Aşk” ile “Yüzen Market”, Ebru Uskan Akçalı’nın “Düşünce”.
 
Kültür Dairesi’nin KKTC’de fotoğraf sanatının yaygınlaşmasını ve Kıbrıs Türk fotoğraf sanatının gelişmesini sağlamak amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlediği Devlet Fotoğraf Yarışması’nın sergisi  27 Aralık’a kadar gezilebilecek.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.