1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YA ALTINDAN İNSAN GEÇSEYDİ?
YA ALTINDAN İNSAN GEÇSEYDİ?

YA ALTINDAN İNSAN GEÇSEYDİ?

Ya altından insan geçseydi?

A+A-

Lefkoşa Dereboyu’nda, etrafında yeterli güvenlik önlemi alınmadan yapımına devam edilen çok katlı inşaattan düşen demir parçası, park halindeki arabanın camına saplandı
 
“DEMİR ELİMDEN KAYDI, DÜŞTÜ”... İnşaattan düşen demir parçası arabasının camına saplanan Kaya Işık, inşaat işçisinin gelip “Demir elimden kaydı, düştü” dediğini ve demiri alıp gittiğini anlattı. Kaya, demirin arabasının yerine oradan geçen birisinin başına da düşebileceğini belirterek “o zaman bunun hesabını kim verecekti?” diye sordu.

Ceren ÖZBİL

Başkent Lefkoşa’nın en elit semtlerinden biri olan Dereboyu’nda dün öğle saatlerinde yaşanan bir olay, ülkemizde iş güvenliği ve insan sağlığına ne kadar vurdumduymaz davranıldığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Etrafında yeterli güvenlik önlemi alınmadan yapımına devam edilen çok katlı bir inşaattan düşen demir parçası, park halindeki bir aracın camına saplandı. Görenlerin “ya altından o sırada bir insan geçiyor olsaydı?” düşüncesiyle dehşete kapıldığı olay, bölge esnafının tepkisine neden oldu. Söz konusu inşaattan daha öncede benzer şekilde demir, tahta veya beton parçası gibi materyallerin düştüğünü söyleyen bölge esnafı, sadece söz konusu inşatta değil, bütün inşaatlarda yeterli emniyet tedbirlerinin alınmasının sağlanmasını istedi.

 “Demir elimden kaydı, düştü”

Çok katlı inşaattan düşen demir parçası, bölgedeki Piassa Giyim isimli işyerinin sahibi Kaya Işık’ın arabasının üzerine düşerek, cama saplandı.

Kaya Işık, Baştaşlar İnşaat’a ait inşaattan düşen demirin arabasına saplandığını duyunca dışarı çıktığını, bu sırada inşaat işçisinin gelip “Demir elimden kaydı, düştü” dediğini ve demiri alıp gittiğini anlattı. Kaya, demirin arabasının yerine oradan geçen birisinin başına da düşebileceğini belirterek “o zaman bunun hesabını kim verecekti?” diye sordu.

 “Daha önce de yaşandı”

Aynı inşaattan daha önce de aşağıya demir, tahta ve beton gibi parçaların düştüğünü kaydeden Işık, artık bir önlem alınmasını istedi.

Işık, inşaatın çevresinde hiç bir uyarıcı levha olmadığına işaret ederek, ilgili mercileri gerekli önlemleri alması için göreve davet etti.

 “Birinin başına düşebilirdi”

Kaya Işık, arabasının üzerine düşen bu inşaat demirinin, araba yerine birinin başına da düşebileceğini söyledi ve  “O zaman bunun hesabını kim verecekti” diye sordu.

Ülkede iş güvenliği konusunda ciddi eksiklikler olduğunu ifade eden Işık, bu konuda Avrupa Biriliği ülkelerinin örnek alınabileceğini söyledi.

Kaya Işık, Lefkoşa Türk Belediyesi Zabıta Birimi’ne de durumu bildirerek şikayetçi oldu. Zabıta ekibi, olay yerine giderek incelemelerde bulundu.

Kıbrıs

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.