1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YA BİRİNE BİRŞEY OLSA!
YA BİRİNE BİRŞEY OLSA!

YA BİRİNE BİRŞEY OLSA!

Gönyeli Yenikent’te... yıllardır tehlike saçıyor;

A+A-
 
Elektrik sayacının kaldırılması isteniyor

Gönyeli Yenikent’te Çağla Apartmanı’nın depoziti iptal edilmiş ve borcu kapatılmış elektrik sayacı ve kabloları, KIB-TEK’in ilgisizliği nedeniyle yıllardır tehlike saçıyor.

Gönyeli-Yenikent Demir Sokak’taki CMG 3 Çağla Apartmanı sakinleri, yıllardır, tüm borcu ödenmiş ve depozit ödemesi geri alınmış olan 3 faz elektrik sayacının ve bu sayacın bağlantıları olan elektrik kablolarının hâlâ  sökülüp kaldırılmamasından şikayetçi.

Apartman sakinleri, hiçbir tedbiri olmayan sayaç ve etrafa saçılan elektrik kablolarının bölge, özellikle de apartman önünde oynayan çocuklar için büyük tehlike oluşturduğunu belirterek, Elektrik Kurumu’nun (Kıb-TEK) duyarsızlığından dem vurdu.

Çağla apartmanı sakinleri, defalarca Kıb-Tek’e yaptıkları başvuruların dikkate alınmadığını da belirterek, yetkilileri, söz konusu sayaç ve elektrik kablolarını söküp kaldırmaya çağırdı.

Konuyla ilgili olarak gazetemize şikâyette bulunan Çağla apartmanı sakini Cihan Erdoğan, daha önce Besim Baskın Özbalcı’ya ait olduğunu öğrendiği 2006-013651 sayılı ve 00185617 hesap numaralı elektrik sayacı ile ilgili olarak 3 kez Elektrik Kurumu’na şikayette bulunduğunu söyledi.

Erdoğan, kuruma her başvurusunda Lefkoşa sayaç sorumlusu olarak görev yapan Yusuf beye yönlendirildiğini, sorumluların da her seferinde bilgisayarlardan sayacı kontrol ettiklerini, fakat bir türlü sayacın bulunduğu yerden sökülmesi için bir adım atılmadığını kaydetti.

Cihan Erdoğan, bu sayacın ve sayaca bağlı elektrik kablolarının başta bölgede yaşayan çocuklar ve hatta  hayvanlar için son derece tehlikeli olduğunu belirterek, depoziti iptal edilmiş ve borcu kapatılmış bir sayaçla kablolarının neden yerinden sökülmediğini sordu.

Her ay bölgedeki elektrik sayaçlarının düzenli bir şekilde okunduğunu ve faturalarının evlerine bırakıldığını belirten Erdoğan, sayaç okuyucularının bu konularda dikkatli ve sorumluluk sahibi olması gerektiğinin altını çizdi.

Erdoğan, özellikle sayaç ihalelerinin gündemde olduğu bir dönemde, El-Sen Başkanı Çağlayan Cesurer’den, KKTC dahilinde bu şekilde atıl durumda bulunan kaç adet sayaç olduğunu araştırmasını istedi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.