1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ...YA DA BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI OLACAK
...YA DA BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI OLACAK

...YA DA BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI OLACAK

...YA DA BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI OLACAK

A+A-

EİDE:  "BM, AB VE KIBRIS SORUNU UMURUNDA OLAN HERKES OLARAK YAPMAMIZ GEREKEN, BU ÖNEMLİ SÜREÇTE ONLARI DESTEKLEMEK”

“BU ANI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ YA DA BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI OLACAK"

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, Avrupa Birliği (AB) yetkilileriyle Kıbrıs'ta çözüm için yapılması gereken hazırlıkları görüştü.

Eide, Brüksel'de Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, genişleme ve komşuluk politikasından sorumlu AB Komisyonu Üyesi Johannes Hahn ve bölgesel politikadan sorumlu AB Komisyonu Üyesi Corina Cretu ile bir araya geldi.

Schulz'la ortak basın açıklaması yapan Eide, Kıbrıs'ta çözüm için yoğun çalışan iki liderin bu hedefe bağlılıklarını her gün gözlemlediğini belirterek, "Gerçekten umutluyum" dedi.

Eide, "BM, AB ve Kıbrıs sorunu umurunda olan herkes olarak yapmamız gereken, bu önemli süreçte onları desteklemek. Bu anı iyi değerlendirmeliyiz ya da büyük hayal kırıklığı olacak" şeklinde konuştu.

Schulz ise Kıbrıs sorununda uzun süredir ilk kez "öngörülebilir bir zamanda çözüm için gerçek bir umut yakalandığını" kaydederek, "Avrupa Parlamentosu'nun çözüme destek için ne gerekiyorsa yapacağı konusunda güvence verdiğini" söyledi.

Kıbrıs sorununun aşılması halinde Türk tarafı otomatik olarak AB'ye dahil olacağından KKTC'nin çözüm tarihine kadar Avrupa Birliği müktesebatına uyumlu hale getirilmesi gerekiyor.

TAK

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.