1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YA DAHA ÖNCE?
YA DAHA ÖNCE?

YA DAHA ÖNCE?

Soğuk Zincir Halkası İlaçların Tırla İthalatı Endişe Yarattı. Sağlık Bakanlığından Açıklama Bekleniyor

A+A-

Afrika (Özel)- Ülkemize ithal edilen soğuk zincir halkası ile ilgili geçtiğimiz hafta gazetemizin manşetinde yayınladığımız haber toplumumuzda haklı endişelere yol açtı. Yetkililerin bu konuda henüz hiçbir açıklama yapmamaları ise bu endişeyi daha da tırmandırdı.

Gazetemiz halktan pek çok şikâyet aldı. Bilindiği gibi geçtiğimiz haftalarda Lefkoşa gümrüğünde TIR'la adamıza ithal edilen soğuk zincir ilaçları ele geçirildi. Bunlar arasında özellikle kanser ilaçları, hormon ilacı ve çocuk felci aşısı da bulunuyordu. Gümrüğe başka ilaç olarak beyan edilen, ancak çalışanların son anda fark etmesi ve ihbarı üzerine ele geçirilen bu ilaçların halka dağılması önlendiyse de, endişeleri gidermedi.

Gümrük çalışanlarından edindiğimiz bilgiye hiç göre, ilaçlar ilk kez yoklandı ve ilk kez ele geçirildi. Bu da daha önce hiç yoklanmadan gümrükten çıkarılan ilaçlarla ilgili şüpheye ila yol açtı. Görüşüne başvurduğumuz bazı ilgili kişiler, bugüne kadar yapılan ithalatın tamamı olup olmadığının kontrolünün zor olmadığını söylediler. Bunun için de Ercan gümrüğüne gelen ilaçlara bakılmasının ve bugüne kadar nelerin geldiğinin saptanması gerektiğini ile belirttiler.

Gazetemize başvuran diyabet hastası bir vatandaşımız yıllardır insülin kullandığını, ancak son iki yılda hiçbir etkisini görmediğini ve başka bir ilaca başvurmak zorunda kaldığını söyledi. Bugüne kadar piyasaya sürülen kanser ilaçlarının hangi yolla ithal edildiği de sorgulanmaya başlandı. Eğer uçakla değil de TIR'la getirildiyse, bunun ortaya çıkarılması talep ediliyor... Sağlık Bakanlığı'ndan bu konuda tatmin edici bir açıklama beklenirken, Tabipler Birliği ile Kanser Hastalarına Yardım Derneğinin de olaya el atması talep ediliyor.  

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.