1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YA İMHA YA DA İADE
YA İMHA YA DA İADE

YA İMHA YA DA İADE

Ya İMHA ya da İADE

A+A-

Devlet Laboratuarı tarafından Ocak -Mart ayları arasında bin 138 sebze ve meyvede yapılan analizlerin 26’sı ‘limit üstü’ çıktı. Nisan ayında ise analizi yapılan 41 adet çileğin 2 tanesi ‘uygun’ bulunmadı.
Analizler sonucunda limit üstü olarak tespit edilen 645 adet yerli ürünün 9’u,  ithal edilen 493 ürünün 17’u, çileklerde de ‘uygun’ bulunmayanların hepsi imha ettirildi.
Ekiplerin bu hafta içerisinde ülkede yetiştirilen tüm maydanozları analiz edeceği, raporların bu hafta sonuna kadar tamamlanacağı açıklandı.

Kuru meyve, baharat ve hayvan yemleri…
Öte yandan yurt dışından ülkemize getirilen çeşitli hayvan yemlerinden alınan 120 adet örnekte 1 ürünün ‘kirli’ olduğu tespit edildi.
Hayvan yemlerine yapılan pestisit ve aflotoksin analiz sonuçlarında kirli bulunan ürün imha edildi.
Söz konusu dönem içerisinde ekipler tarafından 19 adet baharat ve kuru meyvede yapılan ‘aflotoksin analiz’ sonunda bir pul biberde aflotoksin bulunarak, imha edildiği belirtildi.

En fazla analiz yapılan ürünler
Halk sağlığı için titizle çalışma yürüten ekiplerin söz konusu dönem içerisinde en fazla maydanoz, ıspanak, biber, domates, salatalık, patlıcan, patates, portakal, mandalin ve enginara analiz yapıldı.

Solyalı: “Kontroller en üst düzeye çıktı”
Tarım Dairesi Müdürü Emine Solyalı, tarladan sofraya gıda güvenliğinin en önemli bacağı olan tarla kısmının kontrollerini en üst düzeye çıkardıklarını kaydetti.

YD

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.