1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YA PAYLAŞMADA AKIL YOLU BULUNACAK YA DA KAVGA EDİLECEK!
YA PAYLAŞMADA AKIL YOLU BULUNACAK YA DA KAVGA EDİLECEK!

YA PAYLAŞMADA AKIL YOLU BULUNACAK YA DA KAVGA EDİLECEK!

Barışı, bu acıyı yaşayanların istemesinden daha doğal bir şey olamaz…

A+A-

 

“BARIŞI, BU ACIYI YAŞAYANLARIN İSTEMESİNDEN DAHA DOĞAL BİR ŞEY OLAMAZ.”

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, Kıbrıs açıklarında bulunan doğal gazın anlaşmaya da çatışmaya da yol açabileceğine dikkat çekerek, “Ya bu zenginlikleri paylaşmada akıl yolunda buluşacak, ya kavga edeceğiz. Bu nedenle anlaşmaya ihtiyaç var. Bir daha savaşmamak için kalıcı barış şart” dedi.

Akıncı dün Taşkent, Akçiçek ve Alemdağ’ı ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

Taşkent’te yurttaşlarla yaptığı sohbette, Taşkent halkının Kıbrıs sorununun en acı sayfalarından birisini yaşadıklarını vurgulayan Akıncı, “Bu acıyı en iyi yaşayanlar bilir. Bu nedenle de barışı en çok isteyenler acıyı yaşayanlardır. Bir daha bunların yaşanmaması, bu sayfaların bir daha açılmaması için bir an önce bir anlaşmaya varmamız, çözüme ulaşmamız ve barış kültürünü geliştirmemiz gerekiyor. Adaylığımın önemli nedenlerinden biri budur” dedi.

Akıncı, Kıbrıs açıklarında bulunan doğal gazın anlaşmaya da çatışmaya da yol açabileceğine dikkat çekerek, “Ya bu zenginlikler paylaşmada akıl yolunda buluşacak, ya kavga edeceğiz. Bu nedenle anlaşmaya ihtiyaç var. Bir daha savaşmamak için kalıcı barış şart. Bu adanın zenginliği hepimize yeter. Eski acılardan dersler çıkarıp yeni kuşaklar için yeni bir Kıbrıs yaratabiliriz. Savaşmak ve birbirimizi devamlı düşman bellemek kaderimiz değildir” diye konuştu.

Akıncı, ziyaretlerinde yurttaşlarla yaptığı sohbetlerde farklı partilerden olsalar da toplumun her kesiminden, destek geldiğini ifade ederek, “Halk değişimi yapmakta kararlıdır ve bunun için 19 Nisan'ı bekliyor” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.