1. HABERLER

  2. SPOR

  3. YA TERİM YA BEN
YA TERİM YA BEN

YA TERİM YA BEN

Sneijder oyundan alınınca küplere bindi, soyunma odasında bağırdı.Gençlerbirliği maçı sonrası Hollandalı yıldız herkesi şaşkına çevirdi. Hollandalı’nın resti hemen G.Saray Başkanı Ünal Aysal ve teknik direktör Fatih Terim’e iletildi.

A+A-

OCAK ayında Galatasaray transferde büyük bir bomba patlatmış ve Hollandalı yıldız Wesley Sneijder’i, Inter’den 7.5 milyon Euro bonservis bedeli ödeyerek renklerine bağlamıştı. Bu transfer büyük ses getirdi, dünyada büyük yankı uyandırdı. Ancak, çift forvetli düzen ile oynayan Galatasaray’da 10 numara pozisyonunda forma giyen Sneijder’in sistemi bozup, bozmayacağı tartışılır olmuştu. Üstelik Sneijder, Inter ile 3 ay resmi maç oynamamış ve fiziki açıdan da eksikler içindeydi.

Sneijder ilk 11’de sahaya çıkıyor ama oyundan erken düştüğü için teknik direktör Fatih Terim tarafından kenara alınıyordu.

BAŞKAN ÜNAL AYSAL İLE KONUŞACAĞIM

90 dakika sonunda Galatasaray, Gençlerbirliği’ne 1-0 yeniliyor. Kaybedilen 3 puanın ardından soyunma odasında Sneijder’in sesi yükseliyor...

- Yeter artık. Ya Fatih Terim, ya ben. Başkan ile konuşacağım.

Sneijder, bu davranışıyla okları bir anda kendisini oyundan çıkaran Terim’e çeviriyor.

Maçların sonlarında futbolcularını sıcağı sıcağına rahat bırakan ve konuşmalarını ertesi gün yapan Fatih Terim, Sneijder çıkışı yaptığı sırada soyunma odasında bulunmuyor.  Ancak, Sneijder’ın tavrı ve resti vakit geçirilmeden başkan Ünal Aysal ve Fatih Terim’e iletiliyor...

SiNiRLENDi, MONTU YERE FIRLATTI

İşte o maçlardan biri... Galatasaray, Gençlerbirliği ile Türk Telekom Arena’da karşı karşıya geliyor. Wesley Sneijder’in numarası 57. dakikada 4. hakemin elinde yükselen oyuncu değişikliği tabelasında görülüyor. Terim, Hollandalı’yı çıkarıyor ve Amrabat’ı sahaya sürüyor. Karara tepki gösteren Sneijder kendisine uzatılan montu yere fırlatıyor, bununla da yetinmiyor. Bu an, kameralara yansıyan tepkinin herkes tarafından görülen kısmı. Hollandalı, perde arkasında ise tüm oyuncuları şaşkına çeviren bir çıkışa imza atıyor.

İdmana çıktı, özür diledi

ÜNAL Aysal’ın mesajını alan Sneijder, ertesi gün Florya’da hakkında çıkış yaptığı Fatih Terim’den özür diler. Ardından da medyada oyundan çıkarken montunu yere fırlatmasıyla ilgili çıkan haberler üzerine basın toplantısı düzenler. Halbuki, Sneijder’ın Terim’e karşı işlediği yanlış hareket sadece montunu fırlatması değildir... Sneijder, “Hocamla aramda bir sorun yok. Tepkim tamamen kendi performansıma olan tepkiydi” demişti.

9 MART cumartesi

HOCANA iTAAT ET SNEIJDER

Başkan Ünal Aysal, Hollandalı yıldıza kurmayları vasıtasıyla mesaj yolladı.

G.Saray’daki Sneijder krizini başkan önledi. Tecrübeli oyuncuyu “Bizde futbolcuya dayalı sistem olmaz. Galatasaraylı oyuncunun en önemli görevlerinden biri de hocaya tam itaattir” diye uyardı.

SNEIJDER krizindeki ikinci perdede ise olaylar devreye Başkan Ünal Aysal’ın girmesiyle şöyle gelişti... “Ya Fatih Terim ya ben. Başkan ile konuşacağım” diye Gençlerbirliği maçı sonrası çıkış yapan Sneijder’a, Aysal’ın cevabı gecikmedi.

Aysal’a, Sneijder’in tutumu iletildi. Başkan da vakit kaybetmeden Hollandalı ile kurmayları vasıtasıyla temasa geçti. Ünal Aysal özellikle Sneijder ile direkt konuşmamayı tercih etti.

Soyunma odasında hoş olmayan bir çıkış yapan Sneijder’a, Aysal tavsiyesini iletti ve “Galatasaray çatısı altında asla futbolcuya dayalı bir sistem olmaz” diye uyarıda bulundu. Sneijder’e karşı da son olarak şunları söyledi...

‘TERİM’İN KARARLARINA SAYGI DUY’

Galatasaray’da futbol takımının patronu Fatih Terim’dir. Galatasaraylı oyuncunun en önemli görevlerinden biri de hocaya tam itaattir. Her ne olursa olsun Terim’in kararlarına saygı duyman gerekiyor. İyi olursan hocan sana takımda yer verecektir. Şansını çok iyi kullan.
Aysal bir şeyin altını çiziyordu. Fatih Terim’in verdiği kararlara saygı duyulması gerektiğini Sneijder’e iletip, bir anlamda kader niteliği taşıyan, Schalke ve kritik Kayserispor maçı öncesi bu krizi ortadan kaldırdı.

‘UYARI İŞE YARADI, PERFORMANSI ARTTI’

TERİM de Sneijder’ın bu hareketinden rahatsız olsa da oyuncunun erken gelen özrü ile Hollandalı yıldızı kadro dışı bırakmak yerine Galatasaray’ın zararlı çıkmaması adına onu takıma kazandırdı. Ve, Sneijder Almanya’daki Schalke 04 maçındaki pozitif oyunu ve Kayserispor karşılaşmasındaki 1 gol ve 1 asistlik performansı ile takıma hemen katkı sağlar..Kriz de böylece biter.

Terim affettikçe şampiyonluk geldi!

FATİH Terim önceki sezon da yumruk yumruğa kavga eden Melo ile Riera’yı da hatalarını anlaması üzerine affetmişti. İki oyuncu Süper Final maçlarında forma şansı bulmuş ve şampiyonluğa katkı sağlamışlardı.

 

Kaynak: Hürriyet

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.