1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YABAN HAYATI SUÇLARI İLE MÜCADELE SEMİNERİ BUGÜN AKM’DE BAŞLADI
YABAN HAYATI SUÇLARI İLE MÜCADELE SEMİNERİ BUGÜN AKM’DE BAŞLADI

YABAN HAYATI SUÇLARI İLE MÜCADELE SEMİNERİ BUGÜN AKM’DE BAŞLADI

Biyologlar Derneği’nin Güney Kıbrıs Therra Cypria örgütüyle “Yaban Hayatı Suçları ile Mücadele” konusunda ortak düzenlediği uluslararası seminer, bugün Atatürk Kültür Merkezi’nde başladı.

A+A-

Biyologlar Derneği’nin Güney Kıbrıs Therra Cypria örgütüyle “Yaban Hayatı Suçları ile Mücadele” konusunda ortak düzenlediği uluslararası seminer, bugün Atatürk Kültür Merkezi’nde başladı.

İki aşamalı olarak programlanan seminerin bugünkü ilk ayağı, yasama, yürütme, yargı mensuplarına gerçekleştirildi. Seminerin ikinci ayağı ise yarın saat 08:30’da LTL Konferans Salonu’nda, polis ve av korucularına yönelik olarak yapılacak.

Seminerin açılışında Biyologlar Derneği Koordinatörü Dr. Salih Gücel ile Therrra Cypria yetkilisi Dr. Artemis Yiordamli birer konuşma yaptı. Konuşmanın ardından ise sunumlara geçildi.

Seminerde, Amerika Birleşik Devletleri Çevre Hukuku Enstitüsü’nden gelen John Perndergrass, “Neden yaban hayatı suçları ABD’de bu kadar ciddiye alınır?”,  “Yasal, etik ve ekonomik açılardan biyoçeşitlilik ve hayan hayatının önemi” ve “ortak mirasımız olan göçmen türlerin korunması için ortak uluslararası sorumluluğun tanınmasının önemi”; Kuzey Galler Kırsal Suç Şubesi’nden gelen Çavuş Rob Taylor,  “güçlü etki bildirimleri dahil olmak üzere yaban hayatı suçları için dava dosyası hazırlanması” ve Birdlife Cyprus’tan Dr. Clairie Papazoğlu da “Habitat ve kuş direktifleri aracılığıyla yaban hayatının korunması ve yeni oluşturulan ceza hukuku yasaları yoluyla çevrenin korunması” konularında sunum yaptı.

GÜCEL

Biyologlar Derneği Koordinatörü Dr. Salih Gücel yaptığı konuşmada seminerde, yaban hayatı ve çevrenin korunmasıyla ilgili bilgileneceklerini belirterek, yasama, yürütme ve yargıya yönelik gerçekleşen seminirin bugünkü bölümüne yargı ile parlementodan katılım olmamasını eleştirdi.

Derneğin iki yıldan bu yana Güney Kıbrıs’tan Therra Cypria ile işbirliği yapmakta olduklarını belirterek, bu ortak çalışmalarda avcılık ile avcıların ortaya koyduğu sorunu irdelemeye çalıştıklarını kaydetti.

YIORDAMLI

Therrra Cypria yetkilisi Dr. Artemis Yiordamli ise, Kuzey Kıbrıs’tan Biyologlar Derneği ile ortak düzenledikleri seminerin ABD’li bir örgütün sponsorluğunda gerçekleştiğini söyledi.

Kıbrıs sorunu ve çözümüyle ilgili siyasi ya da ideolojik inançlar ne olursa olsun herkesin adada tek bir ortak çevre olduğu konusunda hemfikir olduğunu belirten Yiordamli, bunu gelecek kuşakalara aktarmanın herkese düşen bir görev olduğunu kaydetti.

Yiordamli, Kıbrıs’ı ilgilendiren bir konunun ise Avrupa’da en çok endemik türün Kıbrıs’ta bulunduğu gerçeği olduğuna işaret etti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.