1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YABANCI BÜYÜKELÇİLERE SÖZLÜ NOTA
YABANCI BÜYÜKELÇİLERE SÖZLÜ NOTA

YABANCI BÜYÜKELÇİLERE SÖZLÜ NOTA

YABANCI BÜYÜKELÇİLERE SÖZLÜ NOTA

A+A-

Rum hükümetinin, Dışişleri Bakanı Özdil Nami’yle çalışma yemeklerinde bir araya gelen Kıbrıs’ta görevli yabancı büyükelçilere, sözlü nota vermeye hazırlandığı bildirildi.

Fileleftheros gazetesi haberinde, Dışişleri Bakanı Nami’yle çalışma yemeklerinde bir araya gelen yabancı büyükelçilerin bu eylemine tepki gösteren Rum hükümetinin, büyükelçilere sözlü nota göndererek uyarıda bulunacağı, aynı eylemi tekrar etmeleri durumunda ise ek önlemleri uygulamaya koyacağını yazdı.

Gazete, konuya ilişkin kesin kararın Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’in yarın yapacakları toplantıda alınacağını belirtirken, Nami’yle çalışma yemeklerinde bir araya gelen büyükelçilere yönelik sözlü notaların da birkaç gün içerisinde gönderilmesinin beklendiğini vurguladı.

Sözlü nota gönderilen büyükelçilerine KKTC’yi temsil eden kişilerle benzer temaslarda bulunmayı sürdürmeleri durumunda kararlaştırılacak ek önlemlerin uygulanacağını ifade eden gazete, bu önlemler arasında, Rum hükümetinin söz konusu büyükelçilerle yapılan diplomatik temasların düzeyinin düşürülmesinin de bulunduğunu belirtti.

Öte yandan Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Kıbrıs’ta görevli yabancı büyükelçilerin, kendilerini misafir eden ülkenin protokol kurallarına uymaları gerektiğini savundu.

Habere göre dün konuya ilişkin açıklamada bulunan Hristodulidis, “büyükelçilerin Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk tarafının müzakerecisi ve partileriyle görüşme haklarına sahip olduklarını ancak başka nitelikleri olanlarla görüşme hakları olmadığını” iddia etti.

Hristodulidis ayrıca, büyükelçilerin KKTC’ye hukuki varlık yada boyut kazandırmamaya dikkat etmeleri gerektiğini de savundu.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.