1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YABANCILAR SAKATLARI GÜNEY’E GİTMEK İÇİN KULLANIYOR!
YABANCILAR SAKATLARI GÜNEY’E GİTMEK İÇİN KULLANIYOR!

YABANCILAR SAKATLARI GÜNEY’E GİTMEK İÇİN KULLANIYOR!

Yabancı uyruklu bakıcı/yardımcıların Güney Kıbrıs’a gidebilmek için sakat Rumları kullandıkları, iddiası

A+A-

Yabancı uyruklu bakıcı/yardımcıların Güney Kıbrıs’a gidebilmek için sakat Rumları kullandıkları, daha sonra da işi bırakıp kaçtıkları iddia edildi.

Fileleftheros “Yabancılar Sakatları Kullanıyor... Onları Kıbrıs’a Gelmek İçin Araç Olarak Kullanıp Terk Ediyorlar” başlıklı haberinde bakıcı olarak çalışmak istediklerini bildirerek Güney’e giden ve bunun için sözleşme imzalayan yabancı uyrukluların daha sonra, taciz edildikleri de dahil çeşitli gerekçelerle işverenlerini bıraktıklarını yazdı.

Habere göre Rum Felçliler Örgütü Başkanı Dimitris Lambrianidis yabancı bakıcılarla ilgili bu görüntünün uzun zamandır devam ettiğini, geçen yıl Rum Çalışma Bakanlığı’na gerekli şikayetlerde bulunduklarını ancak cevap alamadıklarını söyledi. Lambrianidis Rum Yönetimi’ni, bu duruma karşı önlem almaya çağırdı.

Aynı gazete “Çalışmak İçin Geliyor ve İşgal Bölgelerine Kaçıyorlar”  başlığıyla 29 Haziran 2014 tarihinde yayınladığı haberinde bakıcı olarak çalışmak üzere Rum tarafına giden yabancı uyrukluların, KKTC’de bu iş için verilen ücretin daha fazla olması nedeniyle KKTC’ye kaçtıklarını bildirmişti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.