1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YAĞIŞ DOLAYISIYLA İNŞAAT DUVARI ÇÖKTÜ
YAĞIŞ DOLAYISIYLA İNŞAAT DUVARI ÇÖKTÜ

YAĞIŞ DOLAYISIYLA İNŞAAT DUVARI ÇÖKTÜ

Yağış dolayısıyla inşaat duvarı çöktü

A+A-

Girne bölgesinde önceki akşam başlayan ve dün gün boyunca etkili olan sağanak yağış, bazı yolların kısa süreli kapanmasına neden oldu, Lapta’da iki ev yağmurdan etkilendi

Elmas TOKAY

Ülke genelinde önceki akşam başlayan ve dün de devam eden sağanak yağış, Girne bölgesinde bazı yolların kısa süreli kapanmasına sebep olurken, bir inşaatın duvarı yıkıldı, Lapta’da iki evi su bastı, Karaoğlanoğlu’nda yol çöktü, bir araç çamura battı.

Girne Kaymakamı Mustafa Erişmen, konuşarak, sağanak yağmurdan etkilenen bölgeler ve durum hakkında bilgi verdi.

Girne Kaymakamı Mustafa Erişmen, önceki akşam akşamdan itibaren etkili olan sağanak yağışların ciddi bir soruna neden olmadığını dile getirdi.

Sağanak yağışlar nedeniyle bölgede bazı sıkıntılar yaşandığını anlatan Erişmen, Girne-Lefkoşa anayolunun bir süre trafiğe kapatıldığını, belediye, polis, itfaiye ve yolu yapan firma yetkililerinin çalışmalarıyla suyun tahliye edildiğini ve anayolun yeniden trafiğe açıldığını söyledi.

Erişmen, Karşıyaka su deposu bölgesinde kayaların yola düşmesi sonucu Kozanköy yolunun bir süre trafiğe kapatıldığını, bu yolun da yapılan çalışmalarla kısa sürede açıldığını söyledi.

İki ev yağmur sularından etkilendi

Lapta’da, Salih Canbolat ve Olgun Bayrak’a ait evlerin yağmur sularından etkilendiğini, her iki evdeki yağmur sularının tahliye edildiğini kaydeden Erişmen, zarar tespitinin ise daha sonra yapılacağını ifade etti.

Erişmen, sağanak yağışlar nedeniyle, Akdeniz Köyü’nde bir restoranın güneş panellerinin zarar gördüğünü, Dikmen ve Ağırdağ’da muhtelif istinat duvarlarının, Alsancak’ta belirli bölgelerde yol ve caddelerde su birikintileri meydana geldiğini söyledi. Çatalköy ve Girne merkezinde ise ciddi bir su baskını olayı yaşanmadığını ifade eden Erişmen, kaymakamlık personelinin bölgedeki belediyeler, muhtarlar ve polis karakollarıyla iletişim içinde olduğunu söyledi.

İnşaatın duvarı çöktü

Öte yandan, etkili olan sağanak yağış nedeniyle, Girne girişinde inşaatı devam eden bir binanın duvarı çöktü. Çökme nedeniyle, Girne Trafik Şubesi, güvenlik nedeniyle Girne Çevreyolu üst geçidi ile Hirondel Çemberi arasındaki yolu bir süre trafiğe kapattı.

Karaoğlanoğlu’nda yol çöktü

Karaoğlanoğlu’nda ise bir ara yolda çökme meydana geldi. Yol çalışması nedeniyle kazılan ve daha sonra üzeri toprak ve çakılla kapatılan ara yolda, yağmurun etkisiyle çökme oldu. Bir van aracın yola girdiği anda meydana gelen çökme nedeniyle, van araç çamura battı. Van aracı kurtarmaya giden çekici de çamura gömülünce, olay yerine ikinci bir çekici araç çağırıldı. İkinci çekici, çamura gömülen iki aracı kurtardı.

Canbolat: İkinci kez mağdur oldum

Lapta’da evini su basan Salih Canbolat, ikinci kez aynı şekilde mağdur olduğunu söyledi.

Evinin oturma odasını su basan Canbolat, bu baskının ikinci kez yaşandığını ve hiçbir yetkilinin kendisiyle ilgilemediğini belirtti. Daha önceki yağmurda da oturma odasının sular altında kaldığını kaydeden Canbolat, zarar gören eşyalarının kimse tarafından tazmin edilmediğinden yakındı.

Canbolat, kendisinin bu imkanı olmadığını dile getirerek, yetkililerden bir kez daha yardım istedi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.