1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YAĞIŞLAR HEM SEVİNDİRDİ, HEM DE ÜZDÜ
YAĞIŞLAR HEM SEVİNDİRDİ, HEM DE ÜZDÜ

YAĞIŞLAR HEM SEVİNDİRDİ, HEM DE ÜZDÜ

Kıbrıs’ı son günlerde etkileyen yağışlı ve nemli hava, bu yıl oldukça kurak geçen kışın ardından yüzleri güldürse de bazı bölgelerde su baskınlarına ve trafikte zorluklara neden oldu.

A+A-

LTB, YAĞIŞLAR NEDENİYLE OLUŞAN SIKINTILARDAN DOLAYI ÖZÜR DİLEDİ

EN ÇOK YAĞIŞ KUZEY SAHİL BÖLGESİ VE BEŞPARMAKLARDA

Kıbrıs’ı son günlerde etkileyen yağışlı ve nemli hava, bu yıl oldukça kurak geçen kışın ardından yüzleri güldürse de bazı bölgelerde su baskınlarına ve trafikte zorluklara neden oldu.

Lefkoşa Türk Belediyesi, bugün yoğun yağışlar nedeniyle belli bölgelerde sıkıntılar yaşanmasından dolayı özür diledi.

En yoğun yağış Kuzey Sahil bölgesinde ve Beşparmaklarda ölçüldü. En çok yağış alan yerler 39.5 kilogram metrekare ile Esentepe ve 34.9 kilogram metrekare ile Alevkaya oldu.

LTB ÖZÜR DİLEDİ

LTB bugün yaptığı açıklamada, belediye olarak en hızlı bir şekilde diğer ilgili kurum kuruluşlarla koordinasyon içerisinde bu yoğun yağışlardan kaynaklanan sıkıntıları en erken zamanda aşmak için olağanüstü bir gayret ortaya koyduklarını belirtti.

Açıklamada, “Şehrin birikmiş altyapı sorunlarının da bir yansıması olan bu sıkıntıları bugünkü çabalarımızla aştık ancak tüm altyapı sorunlarını çözebilmemiz için zaman, maddi kaynak ve sabıra ihtiyaç vardır” ifadeleri kullanıldı.

“DRENAJ UYGULAMALARI SONUÇ VERDİ”

8 noktadaki yağmur suyu drenaj uygulamalarının olumlu sonuçlar verdiğini belirtilen açıklamada, Doktoroğlu önündeki Dr. Fazıl Küçük Bulvarı üzerinde Şht. Kemal Ünal Caddesi (Metropol Yolu), Göçmenköy Türkiye İş Bankası yolu, Göçmenköy Şah fırını yolu, Marmara Bölgesi 15.19. sokak ve Dilek sokakta geçmişte yaşanan sorunların yaşanmadığı kaydedildi.

YAĞIŞ MİKTARLARI

Bu arada Meteoroloji Dairesi, bugün 06:00 – 16:00 saatleri arasında bölgelere göre kilogram/metrekare cinsinden kaydedilen en yüksek yağış miktarlarını açıkladı.

Buna göre en yoğun yağış, Kuzey Sahil bölgesinde ve Beşparmaklarda ölçüldü. En çok yağış alan yerler 39.5 kilogram metrekare ile Esentepe ve 34.9 kilogram metrekare ile Alevkaya oldu.

Doğu Mesarya’da; Beyarmudu’na 33.7, Akdoğan’a 22.3 kilogram/metrekare yağış düşerken, Orta Mesarya’da Devlet Üretme Çiftliği 27.6, Kırıkkale 26.1  kilogram/metrekare yağış aldı.

Karpaz bölgesinde; Çayırova’da 26.6, Yenierenköy’de 25.8 kilogram/metrekare yağış meydana gelirken, Batı Mesarya’da; Güzelyurt’ta 20.7 ve Yeşilırmak’ta 18.2 kilogram/metrekare yağış yaşandı.

Doğu Sahil bölgesinde; Salamis’te 18.2 ve İskele’de 14.1 kilogram/metrekare yağış tespit edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.