1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YAĞIŞLAR KAÇ GÜN DEVAM EDECEK?
YAĞIŞLAR KAÇ GÜN DEVAM EDECEK?

YAĞIŞLAR KAÇ GÜN DEVAM EDECEK?

Meteoroloji Dairesi Müdürü Fehmi Oktay, bugün en yüksek yağışın metrekareye 126 kilogram Alevkayası'nda kaydedildiğini açıkladı.

A+A-

Meteoroloji Dairesi Müdürü Fehmi Oktay, KKTC’yi önümüzdeki hafta boyunca yağışlı havanın beklediğini söyledi.

Oktay yaptığı açıklamada, bugün Alevkayası’nda metrekareye 126 kilogram yağmur düştüğünü, bunun 100 kilogramlık bölümünün 2 buçuk saatte kaydedildiğini ifade ederek, buradaki yağmur sularının akışa geçmesi ve Mesarya’daki yağışla birleşmesi sonucu seller yaşandığını anlattı.

Oktay, Mesarya bölgesinde Serdarlı’da 58, Ercan’da 72, Kırıkkale’de 53, Vadili’de 27, Beyarmudu’nda 17 ve Devlet Üretme Çiftliği’nde 41 ve diğer yerlerde de 5-10 kilogram arası yağış düştüğünü açıkladı.

YARIN DA SAĞANAK BEKLENİYOR

KKTC’nin alçak basınç ve üst atmosferde soğuk hava kütlesinin etkisinde olduğunu belirten Oktay, havanın yarın parçalı bulutlu yer yer sağanak, 31 Aralık’ta sabah yer yer yağmurlu öğleden sonra parçalı bulutlu,1 Ocak parçalı bulutlu, 2-3 Ocak ise parçalı bulutlu yer yer kısa süreli sağanak yağmurlu geçmesinin beklendiğini söyledi.

Bu süre içerisinde sıcaklığın 16-18 derece dolaylarında olacağını ve rüzgarın da kuzey ve güneyden kuvvetli olarak eseceğini belirten Meteoroloji Dairesi Müdürü Oktay, dağlık bölgelerde yer yer sis olacağını da bildirdi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.