1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YAĞIŞLI HAVA DEVAM EDECEK SICAKLIK DÜŞECEK!
YAĞIŞLI HAVA DEVAM EDECEK SICAKLIK DÜŞECEK!

YAĞIŞLI HAVA DEVAM EDECEK SICAKLIK DÜŞECEK!

Yağışlı Hava Devam Edecek..

A+A-

KKTC genelinde perşembe gününden beri etkili olan yağışlı hava etkisini sürdürüyor. Meteoroloji Dairesi’nin hava tahminlerine göre, yağışlı hava salı gününe kadar devam edecek.Ülke genelinde etkili olan yağışlı hava etkisini sürdürüyor. Erenköy’de önceki akşam saatlerinde yağmurla birlikte gelen kasırga bazı ev, işyeri, karavan ve araçlarda ağır hasara neden olurken bazı evlerin çardaklarını dakikalar içinde moloz yığınına çevirdi. Birçok ağılın çatısı havaya uçtu. Bazı ağıllarda üzerine çinko düşen hayvanlar yaralandı.
Lefkoşa ise dün güne yoğun sis ile uyandı.  Sabahın erken saatlerinde bastıran sis birkaç saat sürdü. Sis nedeni ile görüş mesafesi kısaldı, yaklaşık 200 metre ilerisini göremeyen sürücüler, trafikte zor anlar yaşadı.

Hava sıcaklığı 3-4 derece düşecek
Meteoroloji Dairesi’nin hava tahmin raporuna göre, ülkeyi Perşembe gününden itibaren etkisi altına alan yağışlı havanın Salı gününe kadar devam etmesi bekleniyor. Yağışlı havanın etkisiyle pazartesi-salı hava sıcaklığında da 3-4 derece düşüş olacak.
Meteoroloji Dairesi’nin 28  Kasım – 4 Aralık  dönemini kapsayan raporuna göre, 23–25 derece dolaylarındaki hava sıcaklığı pazartesi ve salı günleri  20–22 derece dolaylarına gerileyecek. Zaman zaman kuvvetli rüzgar da bekleniyor.

Denizler hırçın
Meteoroloji Dairesi’nin denizlere ait hava tahmin raporuna göre, bugün denizlerde hava şöyle olacak: Taurus’ta parçalı bulutlu ve sağanak yağmurlu geçecek. Rüzgar Kıble ve Günbatısından 3 ila 5 yer yer 6 kuvvetinde saatte 10 ila 21 yer yer 27 deniz mili hızla esecek. Dalga, orta, yer yer kaba dalgalı tahmini dalga yüksekliği 0,5 ile 1,5 yer yer 2,5 metre olacak. Görüş 10 km yağış anında 5 metre olacak.
Crusade; Parçalı bulutlu ve sağanak yağmurlu geçecek. Rüzgar Kıble ve Günbatısından 3 ila 5 kuvvetinde saatte 10 ila 21 deniz mili hızla esecek. Dalga, orta dalgalı tahmini dalga yüksekliği 1 ile 2 metre olacak. Görüş, 10 km yağış anında 5 metre olacak.
Delta; Parçalı bulutlu ve sağanak yağmurlu geçecek. . Rüzgar Yıldız ve Günbatısından 3 ila 5 kuvvetinde saatte10 ila 21 deniz mili hızla esecek. Dalga, orta dalgalı tahmini dalga yüksekliği 1 ile 2 metre olacak. Görüş, 10 km yağış anında 5 metre olacak.

Fırtınamsı rüzgar var
Meteoroloji Dairesi’nin denizlere ait hava tahmin raporuna göre, yarın denizlerde fırtınamsı rüzgar bekleniyor. Buna göre denizlerde yarın hava şöyle olacak; Taurus’ta parçalı çok bulutlu sağanak veya gök gürültülü sağanak yağmurlu geçecek. Rüzgar, Yıldız ve Günbatısından 4 ila 6 yer yer 7 kuvvetinde saatte 16 ile 27 yer yer 33 deniz mili esecek. Dalga, kaba yer yer çok kaba dalgalı tahmini dalga yüksekliği 1,5 ile 2,5 yer yer 3,5 metre olacak. Görüş, 10 km yağış anında 5 metre olacak.

yagmurs.jpg
Crusade; parçalı çok bulutlu sağanak veya gök gürültülü sağanak yağmurlu geçecek. Rüzgar Kıble ve Günbatısından 3 ila 5 yer yer 6 kuvvetinde saatte 10 ila 21 yer yer 27 deniz mili hızla esecek. Dalga, orta yer yer kaba dalgalı tahmini dalga yüksekliği 1 ila 1,5 metre yer yer 2,5 metre olacak. Görüş, 10 km yağış anında 5 metre olacak.
Delta; parçalı çok bulutlu sağanak veya gök gürültülü sağanak yağmurlu geçecek. Yıldız ve Günbatısından 4 ila 6 yer yer 7 kuvvetinde saatte16 ila 27 yer yer 33 deniz mili hızla esecek. Dalga, kaba yer yer çok kaba, tahmini dalga yüksekliği 1,5 ila 2,5 yer yer 3,5 metre olacak. Görüş, 10 km yağış anında 5 metre olacak.

havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.