1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YAĞIŞLI HAVANIN BUGÜN DE ETKİLİ OLMASI BEKLENİYOR
YAĞIŞLI HAVANIN BUGÜN DE ETKİLİ OLMASI BEKLENİYOR

YAĞIŞLI HAVANIN BUGÜN DE ETKİLİ OLMASI BEKLENİYOR

Arabalar Avrupai yollar Afrika..

A+A-

Kuzey Kıbrıs’ta uzun süredir hasret kalınan yağmur son iki günde tüm ülkeyi etkisi altına aldı. Yağışlı havanın bugün de etkili olması bekleniyor. Yağışlar 10-11 ve 12 Mayıs günlerinde, öğle saatlarinde bölgesel sağnak yağışları şeklinde devam edecek.

Salı gününden itibaren KKTC’yi etkisi altına alan yağışlı hava, dün tüm ülkede etkili oldu ve KKTC’nin tamamı yağışlı bir gün geçirdi.

Lefkoşa’da da oldukça etkili olan yağışlar neticesinde birçok yol, kanalizsayon sisteminin olmaması veya giderlerin tıkanması nedeniyle adeta göl haline geldi. Biriken ve küçük bir göle dönen su birikintileri nedeniyle bazı araçlar da yollarda kaldı.

Gazimağusa’da sorun yaşanmadı
Öte yandan kış günlerini aratmayan birgün geçiren Gazimağusa’da ise herhangi bir su baskını veya yağmura bağlı olumsuzluk yaşanmadı. Kentteki bazı yollar yağmurdan dolayı su birikintileri ile dolsa da şiddetli yağmura rağmen üzücü görüntüler ortaya çıkmadı.
Bu yıl havanın çok dengesiz olduğunu dile getiren bazı Gazimağusalı vatandaşlar, daha 2-3 gün öncesine kadar kısa kollu t-shirtler ile gezdiklerini şimdi ise kışı aratmayacak bir görüntü ile karşı karşıya kaldıklarını söylediler.

Bugün de yağmur var
Devlet Meteorloji Dairesinin verdiği bilgilere göre yağışlı havanın bugün de etkisini devam ettirmesi bekleniyor. Yarın, 11 ve 12 Mayıs tarihlerinde ise yağışların sadece öğle saatlerinde bölgesel sağnak yağışlar şeklinde olması bekleniyor. Yağışlı havanın bu tarihten itibaren ülkeyi terkedeceği ve 13 – 14 – 15 Mayıs tarihlerinin parçalı az bulutlu olacağının da tahmin edildiği bilgisi verildi.

Tüm yurtta etkili olan dünkü yağışlarda, saat 16.00 itibarı ile bazı bölgelere düşen metrekare kilogram bazındaki yağış miktarları da şöyle oldu;

Kuzey Beşparmak Bölgesi
Esentepe    39.5
Batı Mesarya Bölgesi
Güzelyurt    20.7
Orta Mesarya Bölgesi
Devlet Üretme Çiftliği    27.6
Doğu Mesarya Bölgesi
Beyarmudu    33.7
Doğu Sahil Bölgesi
Salamis    18.2
Karpaz Bölgesi
Çayırova    26.6

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.