1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YAĞMUR GİBİ UYUŞTURUCU YAĞIYOR!
YAĞMUR GİBİ UYUŞTURUCU YAĞIYOR!

YAĞMUR GİBİ UYUŞTURUCU YAĞIYOR!

Mahkemelerin gündemi uyuşturucu

A+A-

Ülkede bütün uyarılar, tedbirler, ölümler, dağılan ailelere, mahvolan gençlerin hayatlarına rağmen uyuşturucu kâbusu çığ gibi büyümeye devam ediyor

Devrim DEMİR

Ülkenin kâbusu haline gelen ve bir türlü önüne geçilemeyen uyuşturucu batağına bulaşan suçlu sayısı hızla artmaya devam ediyor. 1 Ağustos -13 Ağustos tarihleri arasında sadece iki hafta içinde narkotik ekiplerinin ada genelinde gerçekleştirdiği uyuşturucu operasyonlarında 18 kişi tutuklandı.

Aynı operasyonlarda iki hafta içinde ele geçirilen uyuşturucu miktarı ise ürkütücü.

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis ekipleri,  son iki hafta içinde sadece Girne bölgesinde 1 kg Hint Keneviri, 2 gram kokain, 25 gram bonzai, Lefkoşa’da 100 gram bonzai, Mağusa’da ise 320 gram bonzai ele geçirdi.

Narkotik ekipleri sadece son 1 hafta Lefkoşa’da uyuşturucu madde etkisi altında trafik kazası yapan iki kişide bonzai tespit ederken, yapılan sorgulamalarda içiciden satıcıya ulaşarak tespit ettiği 4 kişinin tasarrufunda toplam 70 gram bonzai ele geçirdi.

Mahkemelerin gündemi uyuşturucu

Ağustos ayının ilk iki haftasında Lefkoşa, Girne ve Mağusa’da uyuşturucu suçlarından 18 kişi mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Tutuklananların yaşları ise 19 ile 30 arasında değişiyor.

Geçtiğimiz hafta Girne’de 7 kişi, Mağusa’da 2 kişi,  Lefkoşa’da ise 9 kişi uyuşturucu suçları ile ilgili mahkemeye çıkarıldı.

Kapılar yine kullanıldı

Havalimanı ve kara giriş kapılarında denetimlerini arttıran Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi, ülkeye uyuşturucu girişini engellemek için büyük mücadele gösteriyor ancak, tacirler bir yolunu bularak ülkeye soktukları uyuşturucu maddeleri gecenin karanlığında sokak aralarında gençlere ve küçük çocuklara pazarlıyor.

Havadis

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.