1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. YAĞMURDAN KAÇTI DOLUYA TUTULDU
YAĞMURDAN KAÇTI DOLUYA TUTULDU

YAĞMURDAN KAÇTI DOLUYA TUTULDU

Kuzey Kıbrıs’ta; implant, kaplama, dolgu ve kanal tedavisinin pahalı olması nedeniyle Hatay’daki dişçiye giden Ahmet Dikici, ekonomi yapayım derken sağlığından da oldu

A+A-

Ahmet Dikici isimli vatandaş, daha ucuz diş yapıldığını duyduğu için Hatay’a gitti. Orada dişlerini yaptıran Dikici, hem sağlığından hem de parasından oldu. Yanlış diş tedavisinden sonra sağlığı tamamen bozulan Dikici, hukuk mücadelesi başlattı. Sadece Dikici değil, M.K isimli bir vatandaşta daha uygun fiyatlara diş yapıldığı gerekçesiyle gittiği Hatay’da aynı doktora tedavi oldu. M.K’nın Dikici gibi başına gelmeyen kalmadı. Mağdur olduklarını ve KKTC’de birçok kişinin aynı şekilde sorunlar yaşadığını söyleyen Dikici ile M.K Star Kıbrıs’a yaşadıklarını anlattı.

YÜKSEK FİYATLAR YURT DIŞINA İTİYOR: Kuzey Kıbrıs’ta diş yapımı ve diş tedavisi oldukça yüksek rakamlar gerektirdiği için birçok kişi yurt dışına gitmeyi tercih ediyor. KKTC’deki fiyatları yüksek bulanların özellikle Türkiye-Hatay ve onun bir ilçesi olan Kırıkhan’a gittiği biliniyor. İmplant, kaplama, dolgu, kanal tedavisi gibi oldukça pahalı işlemler Hatay’da yarı fiyatına yaptırılıyor.

EKONOMİ YAPAYIM DERKEN BAŞINA GELMEYEN KALMADI: Daha ucuz olduğu gerekçesi ile Hatay’a gidip dişlerini yaptırmayı tercih edenlerden biri de Ahmet Dikici. Dişlerini KKTC’dekinin yarı fiyatına yaptırma umuduyla Hatay’a giden Ahmet Dikici’nin hikâyesi içinden çıkılmaz duruma geliyor.3 yıl önce oradaki bir doktora dişlerini yaptıran Dikici’nin başına gelen pişmiş tavukların başına gelmiyor.
CANINDAN OLUYORDU: Dikici, dişlerini yaptırdıktan kısa bir süre sonra rahatsızlanıyor; görme bozukluğu, sinir, halsizlik, baş ağrısı, baş dönmesi gibi sağlık sorunları yaşıyor. Doktor doktor gezen Dikici, doktorun implantları sinirlerin üzerine yaptığını ve bazı implantların ise sinüzite yakın takıldığını öğreniyor. Yaşadığı sağlık sorunları nedeni ile psikolojik tedavi gören Dikici, tedavi görmek için buradaki doktorların kapısını çalıyor ancak, “nerede yaptırdıysan oraya git” cevabı alıyor.

ORGANİZE ÇALIŞIYORLAR: KKTC’de kendisini tedavi edecek doktor bulamayan Dikici, Hatay’a, Adana’ya ve Mersin’e gidiyor ancak derdine çare bulamıyor. Kendisine yanlış tedavi uygulayan doktoru şikâyet etmek için Hatay’a giden Dikici, organize bir çarkın içine düşü veriyor.

DAVA AÇIYOR: Şimdilerde diş doktorunu mahkemeye vermeye hazırlanan Dikici, hukuk mücadelesi için gerekli olan sağlık raporunu bile TC Sağlık Bakanlığı’nın kapısını aşındırdıktan sonra alabiliyor. Hatay’da doktorun aleyhinde rapor vermeyenler sağlık bakanlığının emriyle en sonunda Dikici’ye raporu veriyor.

DİŞLERİMİ YAPTIRDIM,SAĞLIK SORUNLARIM BAŞLADI: Yıllar önce ucuz diş yaptırma umuduyla yola çıkan Dikici, herkesi uyarmak istediğini söyledi. Star Kıbrıs’a yaşadıklarını anlatan Dikici, başından geçenleri anlattı: “Bundan 3 yıl önce birçok dişimde problem çıktı. Dişlerimin bazılarının yaptırılması gerekiyordu. Ancak burada fiyatlar çok yüksek olduğu için Hatay’a gittim. Bir doktor buldum, dişlerime kaplama yaptırdım. Dişlerimi yaptırdıktan sonra KKTC’ye geldim. Üç ay geçtikten sonra baş ağrısı, baş dönmesi, bayılma gibi sağlık sorunları yaşamaya başladım. Burada hastanelere gittim. Doktorlar sağlık sorunum olmadığını söylediler. Ama gün geçtikçe daha da kötüye gidiyordum. Lefkoşa Dr.Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ne gittim. Film çektirdim, doktorlar filmi görünce tüm diş etlerimin iltihaplandığını söylediler. Doktorlar, kaplamaların ağzıma göre yüksek yapıldığını söylediler. Tekrar Hatay’ın yolunu tuttum. Bana kaplama yapan doktora gittim, durumu anlattım ama o iyi iş yaptığını söyleyerek kaplamalarımı çıkarmadı.”

YAĞMURDAN KAÇARKEN, DOLUYA TUTULDUM: Yaşadığı sorunlardan sonra başka bir doktorun kapısını çalan Dikici, yağmurdan kaçarken doluya tutulduğunu söyledi: Kaplamalarım sökülmeyince ben de orada başka bir doktor bulup tedavi için başvurdum. Dava açmaya hazırlandığım doktor ile böyle tanıştım. Bana kaplamaları söküp, implant yapacağını söyledi. Önce kabul etmedim ama beni ikna etti. Kaplamaları söktü ve 15 gün içerisinde implant yaptı. İmplant yapıp KKTC’ye döndüm 3 gün sonra damağım şişti. Ağrılarım dayanılmaz hale geldi. Kısa bir süre sonra yine kalkıp Hatay’a gittim.Dişlerimi söküp yerlerini değiştirdi ve düzeleceğini söyledi.”

BURADAKİ DOKTORLAR KAPIYI GÖSTERDİ: “KKTC’ye döndüm ama sağlık sorunlarım bitmiyordu. Sinirlerim oldukça bozulmuştu. En ufak şeye sinirlenebiliyordum. Baş ağrısı, baş dönmesi, bayılma gibi sağlık sorunlarım devam ediyordu. Burada bir doktora gittim, film çektirdim. Bakıldı ki ağzımın aşağı kısmına yapılan implanlat sinirlerin üzerinde, yukarıya yapılanlar ise sinüzite yakın takılmış. KKTC’deki doktorlar beni tedavi etmedi. Kime dişini yaptırdıysan ona git dediler.İmplantların sinüzite çok yakın ve mikrop kapması halinde beyne zarar vereceğini, sorumluluk alamayacaklarını söylediler.

ÇARESİZ YİNE HATAY’A GİTTİM: Bunun üzerine bana implant yapan doktora Hatay’a gittim. Şikâyetlerimi söyledim ama kabul etmedi. Ben de rapor almak için oradaki üniversite hastanesine gittim. Onlar implantların sorunlu olduğunu kabul ettiler ancak bana rapor vermediler. Oradaki başka doktorlara da gittim. Kimse bana implant yapan doktorun aleyhinde rapor vermiyordu.

ÇARKIN İÇİNE DÜŞTÜM: “Nereye gitsem o doktorun haberi oluyordu. Anladım ki hepsi birbirini tanıyor ve şebeke gibi çalışıyordu. Ben de valiye gittim. Vali beni sağlık bakanlığına gönderdi. Durumumu anlattım. Onun talimatı ile tekrar üniversite hastanesine gittim. Zor bela sağlık sorunlarımın olduğuna dair; implantların yanlış takıldığına dair raporu alabildim.”

DAVA AÇIYORUM: “Uzun süre uğraştıktan sonra aldığım raporla avukatın kapısını çaldım. Şimdi o doktora dava açmaya hazırlanıyorum. Hakkımı arayacağım, bana yaşattıklarının hesabını ödeyecek. O doktorun gazabına uğrayan yalnız ben değilim. Başka kişiler de var.Onlar da aynı sorunları yaşıyorlar.”

UCUZ ETİN YAHNİSİ: “İnsanları uyarmak istiyorum. Çok iyi doktorlar da var. İyi araştırsınlar, benim yaşadıklarımı yaşamasınlar. Ucuz diye çıktığım yolda 5 bin TL diş doktoruna verdim ama 25 bin TL yol, otel, hastaneler sağlık sorunlarımı danıştığım diğer doktorlar için harcadım. Buda yetmezmiş gibi halen sağlık sorunlarım devam ediyor. Kimse beni ameliyat etmeye yanaşmıyor.Kısacası doktorlar risk almak istemiyor. Kimisi dişlerimi sökmem gerektiğini kimisi de sökmemem gerektiğini söylüyor.”

BİZİ ÇARESİZ BIRAKANLAR YİNE BİZİM DOKTORLAR: Bir hata yaptım ve bedelini halen ödüyorum ama bizi oraya yönlendiren yine bizim doktorlarımız. Buradaki fiyatlar çok yüksek ve taksit dahi yapmıyorlar. Herkesin ekonomik durumu iyi değil, bu nedenle merdiven altı çalışan doktorların tuzağında düşüyorlar. Bu nedenle insanlar iyi araştırsınlar merdiven altına değilde iyi doktorlara gitsinler. Çünkü orada bir çark var, insanları bu çarkın içerisinde çeviriyorlar.

TEK MAĞDUR O DEĞİL: Dişlerini yurt dışında yaptırdıktan sonra sağlığı bozulan tek kişi Ahmet Dikici değil. Ahmet Dikici’nin dişlerine implant taktıran doktora gidip dişlerini yaptıran M.K’da aynı sorunları yaşadı. Diş kaybı yaşadığı için Hatay’ın yolunu tutan M.K, Ahmet Dikici’nin doktoruna tedavi oldu. Dişlerini yaptıran M.K, Kuzey Kıbrıs’a döndükten kısa bir süre sonra halsizlik, görme kaybı, baş dönmesi gibi sorunlar yaşamaya başladı. Star Kıbrıs’a konuşan M.K’da aynı doktora dava açmaya hazırlandığını söyledi:

AYNI SORUNLARI O DA YAŞADI: Diş kaybı yaşadıktan sonra kaliteli, ucuz ve taksitli diş yaptıklarını duyduğum için Hatay’a gittim.2012 Şubat ayı sonunda ilk ameliyatımı yaptım. Bana implant takıldı, daha sonra KKTC’ye döndüm.Kısa bir süre sonra diş etlerimde baloncuklar oluşmaya başladı. Ağrı, sızı vermeye başladık. Dişlerimi yapan doktoru aradım bana, “ilaçlarını kullan geçer” dedi. Ağrılarım dayanılmaz hale gelince tekrar Hatay’a gittim. Dişlerimi söküp yerlerini değiştirdi. Ama sorunlarım bitmedi daha da çoğaldı. Nefes darlığı, görme kaybı, unutkanlık, baş ağrısı, baş dönmesi, halsizlik gibi sorunlar yaşıyordum. KKTC’de bir doktora gittim. Diş etlerimin iltihaplandığını söyledi. Aynı doktor, kullanılan bazı malzemelerin kalitesiz ve insan sağlığına zararlı olduğu konusunda beni uyardı ve bu nedenle vücudumun implantları kabul etmemiş olabileceğini söyledi.

HEM PARASI HEM DE SAĞLIĞI GİTTİ: KKTC’de iki kez hastanelik oldum. Mecbur yine Hatay’ın yolunu tuttum. Doktorum, film çekti, bir şey olmadığını söyledi. Orada, dişçi koltuğunda fenalaştım. Doktor dişlerimi sökmek zorunda kaldı. Dişlerim sökülünce damağımdan genzime su gibi iltihap aktı. Dişlerim söküldükten kısa bir süre sonra kendime gelmeye başladım. Sağlık şikâyetlerim yavaş yavaş ortadan kalktı.21 bin TL diş yapımı için vermiştim şimdi takma diş kullanıyorum. Ben de o doktora dava açmaya hazırlanıyorum. Hem sağlığım hem de param gitti. Benim gibi KKTC’de 7 mağdur olmuş kişi var. Buradaki halkı uyarıyorum. Çok iyi araştırmadan doktora gitmesinler.”

Starkıbrıs

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.