1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YAĞMURLU HAVALARDA YÜZMEK İSTEMİYORUZ
YAĞMURLU HAVALARDA YÜZMEK İSTEMİYORUZ

YAĞMURLU HAVALARDA YÜZMEK İSTEMİYORUZ

''Yağmurlu havalarda yüzmek istemiyoruz''

A+A-

 


Kışın vazgeçilmezi Kestane’nin kilosu 15 TL

Vatandaş bakıyor

Başkent Lefkoşa’da her Pazar günü otobüs terminalinde kurulan açık pazarda, kış meyveleri stantlardaki yerini aldı.

Bazı esnaf, pazarın bu hafta kalabalık olduğunu ve vatandaşın çeşitli kış meyvelerinden bol bol aldığını söylerken, bazı esnaf ise kalabalığın satışlara çok da faydası olmadığını belirtti. Kış döneminde açık alanda satış yapmanın zor olduğunu ifade eden esnaf, Girne ve Gazimağusa’daki gibi kapalı alanda çalışmak istediğini dile getirdi. Kışın yağmurdan çadırların üzerinde gölet oluştuğunu ve akıttığını kaydeden esnaf, vatandaşın ıslanma korkusundan dolayı pazara gelmediğini söyledi. Pazarda kestanenin kilosu 15, mersinin 8, çileğin 7.50, üzümün 7, ayvanın 6, portakal ve mandalinanın ise 2.50 liradan satışa sunuldu.

Esnaf ne dedi..?

Şükrü Köse:

Lefkoşa’daki pazarcı kışa hazır değil. Girne ve Gazimağusa’da kapalı alanımız var fakat Lefkoşa ve Güzelyurt’ta yok. Kurduğumuz çadırın üzerine yağmur yağdığı zaman çadırın üstü gölet oluyor ve akıtıyor. Bu hafta işlerimiz çok iyi değil. Pazara kendi üretimimiz olan meyveleri getiriyoruz. Ürün olarak kışa hazırız fakat yer olarak değiliz.

Dursun Şıkbaş:

Nar, cennet hurması ve avokado gibi sevilen ürünleri satıyoruz. Bu hafta pazarda kalabalık var ama esnafa faydası yok. Pazarda fiyat öğrenip, marketten alışveriş yapıyorlar. Artık nakit para kullanan yok. Pazarda da kredi kartı kullanamayacakları için gidip marketten alışveriş yapıyorlar. Getirdiğimiz ürünler bizimdir, biz topluyoruz. Yazın da kışın da açık havada tezgâh kurduğumuz için rezil oluyoruz. Kışın direkler ve çadırlar uçuyor. Yazın sıcağında kimse uğramıyor. Belediyenin bize ait kapalı bir alan yapmasını dört gözle bekliyoruz.

Hasan Gönül:

Kalabalık var ama satışlar düşük. Hem ayın başında hem de ortasında çok bir hareketlilik olmuyor. Fiyatlarımız hemen hemen market fiyatlarına yakındır. Bizim ürünlerimiz günlük ve daha tazedir. Lefkoşa’da ve Güzelyurt’ta tezgâh kurduğumuz zaman vatandaşın ıslanma korkusu vardır. Çadırların direkleri rüzgârlı havada düşüyor. Bu durumda da müşteri pazara gelmek istemiyor. Müşteri gelmeyince de haliyle satışlarımız düşüyor.

Cihan Tortuk:

Pazardaki kalabalığın az da olsa faydası var. Kış meyvelerini getirdiğimiz için vatandaş pazara akın etti. Kapalı bir alanımız olsaydı hem müşteriler için hem de esnaf için iyi olurdu. Yağmurlu havalarda yüzmek istemiyoruz.


Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.