1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YAKAYI DOLAPTA ELE VERDİ
YAKAYI DOLAPTA ELE VERDİ

YAKAYI DOLAPTA ELE VERDİ

Polis 8 gündür arıyordu ama yakayı dolapta ele verdi

A+A-

Uyuşturucu suçundan aranan ve polisten kaçarak kullanılmayan bir evde saklanan Soner Öğer, 8 gün sonra yakalandı.

Gazimağusa’ya bağlı Atlılar köyü çıkışında 22 Ocak 2015 tarihinde Arif Kurt isimli zanlının suçüstü yakalandığı ve 600 gram ağırlığında bonzai ele geçirilen operasyonun aranan zanlısı Soner Öğer, önceki gün Gazimağusa’ya bağlı Güvercinlik köyünde tespit edilip yakalandı.
Polis 8 gün boyunca aradığı zanlının Güvercinlik köyünde kimsenin kullanmadığı bir evde saklandığı bilgisini  aldı.  Hemen olay yerine intikal eden narkotik şube ekiplerini farkeden Soner Öğer, evden çıkarak arka taraftaki uçurumluk alana doğru kaçtı.  Bölgede geniş çapta bir operasyon yürüten polis her yeri didik didik aradı.  Soner Öğer yaklaşık 2 buçuk saat sonra saklandığı evin yakınlarında bulunan kullanılmayan bir evde mutfak bankosunun altında gizlendiği sırada tespit edilerek tutuklandı. Zanlı Soner Öğer, dün Gazimağusa Kaza Mahkemesinde nöbetçi Yargıç Mine Güçlüer’in huzuruna çıkarıldı.

 

Polis olayı aktardı
Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis çavuşu Fatih Kaleci, 22 Ocak 2015 tarihinde aldıkları bir ihbarı değerlendirerek Atlılar köyü çıkışına gittiklerini ve bölgede pusu görevine başladıklarını söyledi. Aynı gün zanlı Soner Öğer’in, daha önce yakalanan diğer zanlı Arif Kurt ile birlikte,  araçla olay yerine geldiklerini ve Arif Kurt’un araçtan inip içerisinde 600 gram “Sentetik cannabinoid” türü uyuşturu olan naylon poşeti  aldığı sırada suçüstü tespit edilip tutuklandıklarını anlatan Kaleci, Soner Öğer’in dur ihtarına uymayarak aracı ile olay yerinden hızla uzaklaştığını söyledi.

 

Her yerde arandı
Zanlı Arif Kurt’un 22 Ocaktan itibaren tutuklu olduğunu anımsatan Kaleci, mahkeme huzurundaki zanlı Soner Öğer’in ikametinde ve gidebileceği adreslerde bulunamadığını söyledi. 30 Ocak 2015 tarihinde saat 14.30 sıralarında zanlının Güvercinlik köyünde kullanılmayan bir evde olduğu bilgisini aldıklarını belirten Kaleci, hemen konu adrese gittiklerini aktardı. 

 

Aksiyon filmi gibi kovalamaca
Zanlının kendilerini farketmesi ile beraber koşarak evden çıktığını ve evin arka kısmında bulunan uçurum bir alana doğru kaçtığını anlatan Kaleci, 2 buçuk saat boyunca bölgede zanlıyı aradıklarını ve arama sonucunda, zanlının 8 gün boyunca saklandığı evin yakınlarında bulunan, kullanılmayan küçük  bir yardımcı ev içerisinde mutfak bankosunun altında saklanırken tespit edip tutukladıklarını söyledi.
Gizlendiği evde de uyuşturucu kalıntısı bulundu
Zanlının 8 gün boyunca gizlendiği evde arama yaptıklarını belirten Kaleci, zanlıya ait yiyecek içeceklerin yanı sıra bir miktar uyuşturucu kalıntısı tespit ettiklerini söyledi.  Soruşturmanın devam ettiğini aktaran Kaleci, alınacak olan bir çok ifadenin olduğunu söyleyerek, zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Sessiz kaldı
Yargıç Mine Güçlüer’in kendisine söz hakkı vermesine rağmen zanlı Soner Öğer konuşmadı. Güçlüer, zanlının soruşturmanın selameti açısından 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.
Diyalog
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.