1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DOKTORA PROGRAMI YÖK ONAYI ALDI
YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DOKTORA PROGRAMI YÖK ONAYI ALDI

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DOKTORA PROGRAMI YÖK ONAYI ALDI

Yakın Doğu Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Doktora programı YÖDAK’tan sonra YÖK’ten de onay aldı.

A+A-

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki ilk ve tek Biyomedikal Mühendisliği Bölümü olan, Yakın Doğu Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Doktora programı YÖDAK’tan sonra YÖK’ten de onay aldı.

YDÜ’den yapılan açıklamaya göre, Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Terin Adalı, Lisans eğitimine 2008 yılında başlayan bölümün, 2009 yılında Yüksek Lisans programına ve 2013 yılında ise Doktora programı ile eğitimine başarıyla devam ettiğini vurguladı.

Adalı; “Uluslararası öğrenci profiline sahip bölümde hem yüzde yüz Türkçe, hem de yüzde yüz İngilizce eğitim verilmektedir. Mezunlarının istihdam sorunu yaşamadığı Biyomedikal Mühendisliği bölümü öğrencileri teorik bilginin yanısıra, YDÜ Hastanesi’nde pratik çalışmalar yapma şansına da sahiptirler. Bilimsel araştırmaların, Doku mühendisliği, Biyomedikal Görüntüleme, Biyomateryaller ve Nanoteknoloji alanlarında başarıyla devam ettiği bölüm eğitim kalitesiyle adından söz ettirmektedir” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.