1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ'NE "ALTIN KALİTE ÖDÜLÜ"
YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ'NE "ALTIN KALİTE ÖDÜLÜ"

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ'NE "ALTIN KALİTE ÖDÜLÜ"

Avrupa Uluslararası En iyiler Ödül Töreni'nde bu yıl ilk defa Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) Yakın Doğu Üniversitesi hastanesi "Altın Kalite Ödülü"ne layık görüldü.

A+A-

YDÜ MÜTEVELLİ HEYETİ BAŞKANI GÜNSEL:"YDÜ HASTANESİ'NE VERİLEN ALTIN KALİTE ÖDÜLÜ KKTC'NİN BAŞARISIDIR"

 

Yakın Doğu Üniversitesi'nden (YDÜ) yapılan açıklamaya göre, Frankfurt'ta dün 26.'sı gerçekleştirilen törende Yakın Doğu üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Yrd. Doç. Dr. İrfan Günsel, KKTC ve Yakın Doğu Üniversitesi Hastane'si adına Altın Kalite Ödülü'nü aldı.
Günsel, yaptığı açıklamada "YDÜ Hastanesi'ne verilen Altın Kalite Ödülü KKTC'nin Başarısıdır" ifadesini kullandı.

Business Initiative Directions tarafından dünya çapında öncü pozisyondaki kurum ve kuruluşlara başarıları için verilen törene bu yıl üniversite temsilcilerinden oluşan bir heyetle katılan Günsel, ödülün KKTC için önemini vurguladı.

Günsel, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin, dünya üzerinde yüz ölçümü ve nüfusu bakımından küçük bir devlet olmasına rağmen, insanlarının azmi ve çalışkanlığı sayesinde yaratılan Yakın Doğu Üniversitesi ve Hastanesi gibi eserleriyle, bilim ve sağlık alanlarında örnek gösterilen bir konuma geldiğinin altını çizdi.

"SAĞLIKTA DIŞA BAĞIMLILIĞI ORTADAN KALDIRDIK"

İrfan Suat Günsel, Yakın Doğu Üniversitesi ve Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nin, uluslararası kuruluşlar tarafından tanınmış kimliğiyle, KKTC halkının yanı sıra, bütün insanlığın malı olduğunu belirtti. Üniversitenin 4 bine yakın çalışanı, 78 farklı ülkeden gelen 20 binden fazla öğrencisiyle yüksek standartta eğitim verdiğini hatırlatan Günsel sözlerine şunları kaydetti:

"Üniversitemiz, hastanesiyle de Kuzey Kıbrıs'ta yaşayanların bütün sağlık ihtiyaçlarını karşılayarak, ülkenin sağlık alanındaki dışa bağımlılığını ortadan kaldırmayı başardı. Yakın Doğu üniversitesi Hastanesi bugün 36 bölümünde uluslararası standartlarda verdiği hizmetleri en ileri teknoloji, güncel bilgi ve yüksek konforla birleştiriyor. Yüksek standartları ile ülkeleri dışında sağlık hizmeti almak isteyen turist hastalara da ev sahipliği yaparak, Kuzey Kıbrıs'a medikal turizmin kazandırılmasında belirleyici rol oynuyor."

Günsel Kıbrıs Adası'nın, dünyanın küçük cennetlerinden biri olarak birçok kültüre ve medeniyete ilham kaynağı olduğunu anımsatarak "Kuzey Kıbrıs tarih boyunca yaşamış, bu gün kaybolmuş olsa da, tarihe izlerini bırakmış birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır.

Medeniyetler ve halklar, yarattıkları eserlerle ve o eserlerin insanlığa olan kalıcı katkılarıyla hatırlanırlar. İşte bu anlayışla, Yakın Doğu Üniversitesi ve Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve halkı adına tarihe kalıcı bir izdüşüm olarak yaratılmıştır. İşte bu kalıcı eserin onuru ve gururu da, Kıbrıs Türk halkına aittir" değerlendirmesinde bulundu.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.