1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ’NDE 25 YENİ BÖLÜM AÇILDI
YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ’NDE 25 YENİ BÖLÜM AÇILDI

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ’NDE 25 YENİ BÖLÜM AÇILDI

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ’NDE 25 YENİ BÖLÜM AÇILDI

A+A-

16 YENİ ÖN LİSANS, 9 LİSANS PROGRAMI

Yakın Doğu Üniversitesi’nde (YDÜ) 16 ön lisans ve 9 lisans programı olmak üzere toplam 25 yeni bölüm açıldığı belirtildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Tümü YÖK ve YÖDAK tarafından onaylı bölümlere 2015-2016 öğretim yılı için öğrenci alınacak.

Açıklamaya göre YDÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde 6 yeni bölüm açıldı. 

Sağlık alanında uzman teknikerler yetiştirmek amacı ile kurulan Elektronörofizyoloji, Fizyoterapi, Laborant ve Veteriner Sağlığı, Ortopedik Protez ve Ortez, Perfüzyon Teknikleri ve Patoloji Laboratuvar Teknikleri bölümlerinin eğitim dili Türkçe, eğitim süresi iki yıl. 

Açılan diğer ön lisans progları arasında ise Meslek Yüksekokulu bünyesinde yer alan Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi, Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon, Dış Ticaret, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık, Görsel İletişim, Grafik Tasarımı, Mimari Restorasyon, Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik, Saç Bakımı ve Güzellik ile Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu’na bağlı Aşçılık ön lisans programları yer alıyor.

Eğitim süresi iki yıl, eğitim dili Türkçe olan programlara Meslek Lisesi mezunları doğrudan kayıt yaptırabilecek.

9 YENİ LİSANS PROGRAMI

Açılan Lisans programları arasında Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde Moleküler Biyoloji ve Genetik (Türkçe), İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne bağlı, Sosyal Hizmet (Türkçe), Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne bağlı Ebelik (Türkçe), Ergoterapi (Türkçe), Acil Yardım ve Afet Yönetimi (Türkçe), Gerontoloji (Türkçe), ve Odyoloji (Türkçe), Atatürk Eğitim Fakültesi bünyesinde yer alan İşitme Engelliler Öğretmenliği (Türkçe) ve Diş Hekimliği Fakültesi içerisinde İngilizce Diş Hekimliği bölümleri yer alıyor.

TABUR

Konu ile ilgili açıklama yapan Yakın Doğu Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Yeter Tabur, YDÜ bünyesinde tümü YÖK ve YÖDAK onaylı 25 yeni bölümün açıldığını belirterek açılan bölümlerin güncel, talep gören ve istihdam imkânı yüksek olan bölümler olduğunu; bu  yeni bölümlerle birlikte, Yakın Doğu Üniversitesi’nde ön lisans ve lisans programları sayısının toplam 160’a ulaştığını ifade etti.

Yeni açılan ön lisans programlarına Meslek Liseleri öğrencilerinin doğrudan kayıt yapma hakkına sahip olduğunu vurgulayan Tabur, Sağlıkla ilgili Lisans programlarına ise öğrencilerin GCE A level ve IGCSE-GCSE O level sonuçlarına göre de kayıt yaptırabileceklerini kaydetti.

YDÜ GİRİŞ VE BURS SIRALAMA SINAVI 6 HAZİRAN’DA YAPILIYOR

Tabur, yeni açılan bölümlere ve diğer tüm bölümlere öğrencilerin 6 Haziran saat 09.00’da gerçekleştirilecek olan YDÜ Giriş ve Burs Sıralama Sınavı sonuçlarına göre kayıt yaptırabileceklerini; sınava kayıtların devam ettiğini belirtti. 


Yeni açılan bölümler ve sınav hakkında detaylı bilgi www.neu.edu.tr adresinden veya 223 64 64 (dahili 211-403-501) numaralı telefondan alınabiliyor.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.