1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. “YAKIN SAĞLIK” ADLI DERGİNİN İLK SAYISI ÇIKTI
“YAKIN SAĞLIK” ADLI DERGİNİN İLK SAYISI ÇIKTI

“YAKIN SAĞLIK” ADLI DERGİNİN İLK SAYISI ÇIKTI

YDÜ Hastanesi tarafından 6 ayda bir çıkarılacak “Yakın Sağlık” adlı derginin ilk sayısı yayınlandı.

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi tarafından 6 ayda bir çıkarılacak “Yakın Sağlık” adlı derginin ilk sayısı yayınlandı.

YDÜ Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, YDÜ Hastanesi’ndeki güncel gelişmeler ile tıp dünyasındaki son yenilikleri okurları ile paylaşmayı amaçlayan dergi altı ayda bir yayınlanacak.

Dergi, Yakın Doğu Hastanesi uzman ve doktorlarının bilgi birikimleri ve tecrübelerini yansıtarak;  görsel hastalıkları, tedavi yöntemlerini, tıptaki son gelişmeleri anlatmayı hedefliyor. Üstelik tüm bunlar Yakın Doğu Hastanesi’nin bilgi birikimi ve Yakın Doğu Hastanesi farkıyla dergide yansıtılacak.

Ücretsiz olarak yayınlanacak olan derginin ilk sayısında birçok önemli dosya konusu bulunuyor. İlk sayıda “yapay kalp nakli”, “bel ağrısı ile yaşamaya mahkum değiliz”, “tüp bebek mucizesi”, “kanser bizden korksun”, “sarı nokta hastalığı”, “sigarasız hayata siz de merhaba deyin”, “ortognatik cerrahi”, “obezite”, “dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu”, “uyku apnesi sendromu”, “üriner sistem taş hastalığı”, “şok tedavisi”, “omuz ağrıları”, “ayak sağlığı”, “şeker hastalığı”, “çocuklarda alerjik hastalıklar”, “sporcu sağlığı”, “depresyon ve beslenme” gibi dosya konuları yanında birçok konu yer alıyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel, derginin ilk sayısında yer alan yazısında, Yakın Doğu Üniversitesi’nin en önemli amaçlarının başında sadece bireyler için değil, ülke için de düşünmek ve var etmek olduğunu belirterek, ülke ve insanı için bugüne kadar ne hayal ettiyse hepsini başarıyla gerçekleştirmenin gururunu Yakın Doğu Ailesi olarak taşıdıklarını belirtti.  Günsel, topluma sağlık alanında da en iyi hizmeti sunmak için önemli yatırımlar gerçekleştirildiğini, sağlık hizmet kalitesinin modern bir toplumun en önemli yapı taşlarından biri olduğunu ve doğru işleyen bir sağlık hizmetinin topluma güven verdiğini belirtti.

Doç. Dr. Günsel, Yakın Doğu Hastanesi’nin temel amacının, “halka, gelişmiş ülke vatandaşı gibi dünya standartlarında ve en mükemmel altyapı ile sağlık hizmeti vermek olduğunu” belirterek, “Yakın Sağlık” dergisinin bu çalışmaların bir parçası olduğunu ifade etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.