1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “YAKINLAŞMA” YEMEĞİ
“YAKINLAŞMA” YEMEĞİ

“YAKINLAŞMA” YEMEĞİ

ATALAY İLE II. HRİSOSTOMOS’TAN “YAKINLAŞMA” YEMEĞİ

A+A-

BAŞPİSKOPOSLUK BİNASINDA BİRLİKTE AKŞAM YEMEĞİ YEDİLER. ATALAY, HALA SULTAN CAMİİ’Nİ ZİYARET ETTİ

KKTC Din İşleri Dairesi Başkanı Talip Atalay ile Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos’un geçen hafta Lefkoşa’nın Rum kesimindeki Başpiskoposluk binasında bir araya geldiği akşam yemeğinde “iyi ortam yaratma yönünde önemli adımlar atıldığı” bildirildi.

Politis “Başpiskoposlukta Birlikte Yemek Yediler... Başpiskopos-Müftü Yakınlaşma Yemeği” başlıklı haberinde, sözde “Karpaz Piskoposu”nun Apostolos Andreas Manastırı’nı ziyaret etmesine izin verildiğini; II. Hrisostomos’un da (gazetenin Kıbrıslı Türk Müftü) olarak lanse ettiği Din İşleri Dairesi Başkanı Atalay’ı Rum tarafına, Başpiskoposluk binasındaki akşam yemeğinde ağırladığını yazdı. Gazete, şu detayları verdi:

“İki toplumun dinî temsilcileri arasında iyi ortam geliştirilmesi hedefiyle geçen hafta, bir dizi perde gerisi temas ve gözlerden uzak ziyaret gerçekleşti.

Karpaz Piskoposu Hristoforos’ın Apostolos Andreas’ı ziyareti, Nikos Anastasiadis’in Kıbrıslı Türk Lider Derviş Eroğlu ile BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim’ın konutunda geçen Mayıs ayında gerçekleşen yemek sırasında yaptığı ve Dışişleri Bakanlığı’nın BM aracılığıyla devam ettirdiği öneriyle geçen hafta Çarşamba günü gerçekleşti.

İşgal rejimi Hristoforos’un Kuzey’e girişini 2012’de yasaklamıştı. Gazetemizin edindiği bilgilere göre, Karpaz Bölge Piskoposu manastırı ziyaret fırsatı buldu. Ziyaretinde, kendisine işgal bölgelerinin müftüsü Talip Atalay eşlik etti. Ziyaret basın ışıklarının uzağında gerçekleşti ve Karpaz Piskoposu diğer şeyler yanında, tarihi binanın restorasyonu prosedürü hakkında bilgi edinme fırsatı buldu.

Buna paralel olarak, işgal bölgelerinin müftüsü geçen Cuma günü özgür bölgelere geldi. Kendisini Başpiskopos Hrisostomos karşıladı. Atalay, ziyareti sırasında Başpiskoposluk’ta da misafir edildi ve Kilise’nin başı (II. Hrisostomos) kendisine akşam yemeği verdi.

İşgal bölgelerindeki Müslümanların dinî lideri Larnaka’daki Hala Sultan Camii’ni de Neapolis Bölge Piskoposu Porfiriu eşliğinde ziyaret etti.

Kültürel Miras Teknik Komitesi’ndeki Kıbrıslı Rum temsilci Takis Hacidimitriu, Karpaz Piskoposu’nun Apostolos Andreas’ı ziyaretini ‘çok olumlu gelişme’ olarak niteledi. Politis’e konuşurken bunun, ‘engelleri ve güvensizliği ortadan kaldıran’ bir ziyaret olduğunu söyleyen Hacidimitriu, Başpiskopos Hrisostomos’un bu sefer ‘anlayış ve uzlaşı’ göstererek, yapıcı rol oynadığını vurgulamakta tereddüt etmedi.”

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.