1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YAKIT YOLDA, ANCAK PARA BULUNURSA BOŞALTILACAK
YAKIT YOLDA, ANCAK PARA BULUNURSA BOŞALTILACAK

YAKIT YOLDA, ANCAK PARA BULUNURSA BOŞALTILACAK

Elde edilen bilgilere göre yakıtın yola çıkabilmesi için gereken 500 bin dolar da Turkish Petroleum International Company LTD’nin (TPIC) hesabına yattı.

A+A-

KIB-TEK’e yakıt aldığı firmadan borcunu ödemediği için gelen uyarı mektubunun ardından hafta sonu KIB-TEK Yönetim Kurulu atandı. Elde edilen bilgilere göre yakıtın yola çıkabilmesi için gereken 500 bin dolar da Turkish Petroleum International Company LTD’nin (TPIC) hesabına yattı.

KIB-TEK’in TPIC şirketine toplam 22 milyon 500 dolar borcu bulunuyor. Geminin, boşaltım yapabilmesi için banka garantisi olan “akreditif” gerekiyor. Akreditif ise henüz açılmadı. Şirket, KIB-TEK’e gönderdiği mektupta, peşin ödeme yapılmaması veya akreditif açılmaması halinde, gemi KIB-TEK santraline ulaşsa bile, yakıt tahliyesini yapmayacağını belirtmişti.

KIB-TEK Yönetim Kurulu’na atanan isimleri şöyle: “Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler’den (CTP-BG) Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Okandan, Osman Eminel, Emir Ekinci, Yılmaz Öztürk; Demokrat Parti Ulusal Güçler’den (DP-UG) As Başkan Yılmaz Nasiboğlu, Osman Aktunç, Refik Kuman.”

20 Eylül tarihinde manşette verilen haberde TPIC firmasının, yakıtın yola çıkabilmesi için KIB-TEK’ten düne kadar 500 bin dolar talep ettiğini belirtmiştik. Elde edilen bilgilere göre yeni yönetim kurulunun atanmasıyla birlikte talep edilen bu miktar şirketin hesabına yatırıldı. KIB-TEK’in TPIC şirketine toplam 22 milyon 500 dolar borcu bulunuyor.

Geminin, boşaltım yapabilmesi için banka garantisi olan “akreditif” gerekiyor. Akreditif ise henüz açılmadı.

Şirket, KIB-TEK’e gönderdiği mektupta, peşin ödeme yapılmaması veya akreditif açılmaması halinde, gemi KIB-TEK santraline ulaşsa bile, yakıt tahliyesini yapmayacağını belirtmişti. Bekleme esnasında doğacak her türlü zarar ziyandan da KIB-TEK’in sorumlu tutulacağına dikkat çekilmişti. 

Yeni Yönetim Kurulu kesinleşti
Öte yandan, KIB-TEK Yönetim Kurulu, 9 Eylül’deki bir yazıyla, yeni hükümete, “yeni bir yönetim kurulu oluşturmasına olanak tanımak için” 14 Eylül’den itibaren geçerli olmak üzere istifalarını sunmuştu. Yeni yönetim kurulunun oluşturulması için hafta sonu çalışmalar yapıldı. 

Yeni Yönetim Kurulu şu şekilde kesinleştiği bildirildi:

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG)’den; Yönetim Kurulu Başkanı Maliye Bakanlığı Bakanlık Müdürü Erkan Okandan, Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Osman Eminel, Emir Ekinci, Yılmaz Öztürk; Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG)’den; As Başkan Yılmaz Nasiboğlu, Osman Aktunç, Refik Kuman.

Özçelik’in yerine Başoğlu… Genel Müdür perşembeye

Elde edilen bilgilere göre İdari/Mali Müdür Muavini Mehmet Özçelik’in yerine Hasan Başoğlu atandı. Hasan Başoğlu geçen CTP-BG hükümet döneminde KIB-TEK’e Koordinatör olarak atanmıştı.

Hükümet değişikliğinde görevden alınamayacak bir sözleşmeyle göreve gelen Başoğlu’na UBP hükümeti tazminat vererek görevden almıştı. Öte yandan, Genel Müdür’ün gelecek hafta atanacağı belirtilirken, Perşembe günü ise Teknik Müdür Muavini Gürcan Erdoğan’ın yerine de Kulderen Canselen’in atanması bekleniyor. 

Haberal Kıbrıslu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.